"Maden faciasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen, adaletin hâlâ sağlanmamış" "Maden faciasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen, adaletin hâlâ sağlanmamış"
Yeni evi inşaat atıklarından, alçı lekelerinden, boya badana izlerinden temizlemek oldukça zor bir iş, fakat bu konuda biraz bilgi sahibi olduğunuzda işler çok daha kolay ilerleyecektir.

Temizliğin üç aşaması vardır;

1- Kaba temizlik: İlk olarak yapılması gereken kaba bir temizliktir. Yerleri temizlemenize engel olan her türlü atık maddeyi ortadan kaldırmalısınız. Alçı döküntüleri, demir parçaları, kartonlar vs. İkinci adım ise çimento, alçı lekelerinin temizlenmesidir. Ankara inşaat sonrası temizlik Yerler tamamen temizlenmeye hazır hale getirilmelidir. Çoğu kişi için bu çimento ve alçı lekelerini temizlemek oldukça zordur ama belli püf noktalarla bu işi çabuk bitirmek mümkün. Islak bir bezle sildiğiniz fayans ve parkelerde alçı, çimento ve derz lekeleri yüzeye tamamen yayılacaktır, bu lekelerin temizlenmesi için kuru bir bez veya bir çuval tercih etmek mantıklıdır. Çuval, kumaşı gereği bir tel işlevi görecek, bu lekelerin çıkmasında önemli rol oynayacaktır. Aynı zamanda tiner kullanmak da boya lekelerinizin bir yere yayılmadan temizlenmesini sağlayacaktır. 2- Hazırlık temizliği: Temizliğe hazır hale gelmiş olan evinizin önce kapı, duvar, fayans temizliğini yapmalısınız. Aynı zamanda cam ve kapılarda olması muhtemel bant ve yapıştırıcı izleri de temizlenmelidir. Camlarda bulunan bu bant ve yapıştırmalar için fön makinesinden yardım almak işinize yarayacaktır. Bir süre ısıttığınız bant ve yapıştırıcılar kolayca çıkacaktır. 3- İnce temizlik: Evimiz leke ve yapıştırıcı izlerinden kurtulduğuna göre oturmaya hazır hale gelmesi gerekmektedir. Yerler sirkeli su yardımıyla pratik bir şekilde temizlendikten sonra camlar ve dolaplar da sirkeli suyla temizlenebilir. Ankara İnşaat Sonrası Temizlik Eğer çıkmayan lekeler varsa bunları kireç çözücü, çamaşır suyu gibi temizleyicilerle ve bol suyla temizlemeniz tavsiye edilir. Duvarlara yapışmış toz ve alçı kalıntıları olabilir, eğer boyanız su bazlı bir boya ise ıslak bezle duvarınıza zarar vermeden temizlemeniz mümkün olacaktır. Yine de çıkmayan alçı lekeleri varsa dikkatli bir şekilde plastik veya demir spatula kullanılabilir. Ankara Temizlik firmaları En son mutfak dolapları, mutfak fayansları gibi eşyaların temizliği yapılmalıdır. İçleri süpürge yardımıyla tozdan arındırılan mutfak dolapları ıslak bir bez yardımıyla tertemiz olabilir.

Editör: TE Bilisim