İngiltere’yi turistik amaçla ziyaret edecek olanlar, İngiltere turistik vizesi almak durumundadır. Ülkeye turistik gezi planı dahilinde bu vize kategorisine uygun şekilde hazırlık yapılmalıdır. Turistik vize başvurusu için İngiltere, başvuru sahiplerinden belirli başlı evraklar talep etmektedir. İngiltere turistik vize işlemleri, büyükelçiliğin kontrolünde online kaydın yapılmasıyla başlar. Büyükelçilik kişilerden, seyahat süresi ve amacına göre kişisel bilgi ve mesleki durumlara dair bilgiler içeren belgeler talep eder. Evraklar, kişilerin özel durumuna göre değişiklik gösterebilir.

İngiltere vize randevusu ile kişiler başvuru için mülakata çağrılabilir, biometrik kaydı bulunmayanların kaydı yapılır. İstisnai durumlar haricinde kişilerin bizzat mülakatta bulunması talep edilmez. Ancak bazı durumlarda başvuru sahipleri konsolosluk tarafından birden fazla mülakata çağrılabilir ve kendisinden alternatif evraklar talep edilebilir.

https://www.vizemerkezi.com/ingiltere/ingiltere-vize-islemleri/ingiltere-turist-vizesi

İngiltere Turistik Vize İşlemleri

İngiltere turistik vize işlemleri, online kayıt ile başlayan ve evrak değerlendirmesiyle son bulan bir süreci kapsar. Bu süreçte hiçbir detayı atlamamak ve geçerlilik kriterlerine uyacak şekilde hazırlık yapmak, seyahat planlarında aksaklık yaşamamak adına faydalı olacaktır.

İngiltere turistik vizesi alabilmek için kişilerden mesleki ve maddi durumuna göre bazı evraklar talep edilir. Bunlar arasında en önemlisi başvuru formudur. İngiltere turistik vize başvuru formu, kişiler hakkında bilgi sahibi olmak için talep edildiğinden, doğru şekilde doldurulmalıdır.

İngiltere’yi turistik amaçlı ziyaret edecek olanlar için başvuru süreci, aşama aşama gerçekleştirilir. Resmi web sitesi üzerinden online kayıt açıldıktan sonra form doldurma ve randevu alma işlemleriyle süreç devam ettirilir. Başvuru formunun İngilizce doldurulması da geçerlilik kriterlerinden biridir.

İngiltere Turistik Vize Başvuru Evrakları Neler?

İngiltere turistik vize başvuru evrakları net ve eksiksiz olmalıdır. Güncel tarihli ve yasal kriterlere uygun şekilde hazırlanan evraklar, değerlendirmenin olumlu sonuçlanmasında etkili olacaktır. Eksik bilgi içeren yanlış ya da güncel olmayan evraklar, başvurunun reddedilmesine sebep olabilir.

  • Vize başvuru formu,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Nüfus kayıt örneği,
  • Banka hesap dökümü,
  • Ulaşım ve rezervasyon bilgileri,
  • Mesleki evraklar, başvuruda istenen genel evraklardır. Öğrenciler, ev hanımları, çalışanlar ve sporculardan ek evraklar da talep edilir.

İngiltere Turistik Vize Ücreti

İngiltere turistik vize ücreti, yapılacak seyahatin süresine göre değişiklik gösterir. İngiltere, AB standartlarını uygulamayan bir ülke olduğundan özel bir fiyat belirlemesi yapmaktadır.

Eğer kişiler İngiltere’ye tekli veya çoklu giriş yapacaksa, bu faktör de fiyatlar üzerinde etkili olacaktır. Ayrıca vize başvurusu yapılacak bölge de fiyatların değişken olmasına sebep olabilir. Bazı bölgelerdeki başvuru merkezleri standart ücret politikası uygular. Bazı bölgelerse başvuru sahiplerinden ek ücret talep edebilir. İngiltere turist vizesi ücretleri hakkında detaylı araştırma yapılarak doğru bilgi alındığında sorunsuz şekilde başvuru yapmak da mümkün olur.

İngiltere Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere turistik vizesi çıkış süreci, tamamen başvuru sahiplerine bağlıdır. Yetkili kurumlar tarafından talep edilen evraklar doğru şekilde hazırlanıp zamanında teslim edildiğinde değerlendirme süreci hem kısalacak hem de olumlu şekilde sonuçlanacaktır.

Dosya başvuru merkezi yetkilisine yanlış vize türüne başvuru yaptıysanız ya da eksik evrak hazırladıysanız, önemli derecede zaman kaybı yaşayacaksınız demektir. Başvuru dosyanız eksiksiz ve hatasız şekilde hazırlandıysa ve ayrıca geçerlilik prosedürlerini tam anlamıyla karşılıyorsa İngiltere turistik vize başvurunuz ortalama 15 günde sonuçlanır.

Rusya ve ABD iki kutuplu dünya düzenine dönmek mi istiyor? Rusya ve ABD iki kutuplu dünya düzenine dönmek mi istiyor?

İngiltere Turistik Vize Reddi

İngiltere turistik vize reddi, karşılaşabileceğiniz ihtimaller dahilindedir. Ret cevabı daha çok evrakların eksik ve düzensiz teslim edilmesinden kaynaklanır. Vize reddi alırsanız sorunu çözümleyip yeniden başvuru yapabilirsiniz ancak ödediğiniz bütün ücretler yanar. Başvuru yapmaktan vazgeçtiğiniz takdirde de ödediğiniz ücretin geri iade edilmeyeceğini bilmelisiniz.

İngiltere turistik vize başvuru şartları konusuna hakim bir danışmandan destek almak, başvurunun olumsuz sonuçlanma riskini ortadan kaldıracaktır. Ayrıca danışmanla yol alanlar, acil çözüme kavuşturulması gereken bir sorunla karşılaştığında doğru şekilde müdahale etme avantajına sahip olur.