İnfertilite (kısırlık), bir çiftin istemesine rağmen 1 yıl kadar korunmasız ve düzenli cinsel ilişkiler sonucunda herhangi bir gebelik elde edememesi durumudur.

LÖSEV Manisa’da iftar yemeği düzenledi LÖSEV Manisa’da iftar yemeği düzenledi

İnfertilite (Kısırlık) Nedenleri Nelerdir?

Kısırlık, erkek veya kadın kaynaklı olabilir. Erkekler için başlıca nedenler testis travması, ağır alkol ve sigara benzeri ürünlerin tükteimi, genetik ve hormonal bozukluklar sıralanabilir. Kadınlar içinse cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, yumurtalık fonksiyonlarında bozukluk, PKOS, DORI gibi çeşitli nedenler sıralanabilir.

Kadın İnfertilitesinde Kullanılan Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kadından kaynaklı kısırlıkta kullanılan en yaygın tedavi yöntemi tüp bebek yöntemidir. Bunun yanında yumurta gençleştirme, mikroenjeksiyon, yumurta dondurma ve aşılama gibi yöntemlere de başvurulmaktadır. Bu konuda Adana infertilite de önemli hizmetler sunmaktadır.

Adana tüp bebek, kısırlık problemine nedensel yaklaşımlar ile çözümler üretmektedir. Adana histeroskopi, kısırlık vb. Durumların önlenmesine ilişkin araştırma ve inceleme yapmaktadır. Adana infertilite, kısırlık üzerine daha derin araştırmalarda bulunup bu verilerin analizi ile verimli sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.

Günümüzde belirli bir kitle üzerinde büyük etki bırakan kısırlık sorunu, Adana tüp bebek yöntemleri ile tatmin edici sonuçlarla çözülebilmektedir.

Adana infetilite veya Adana kısırlık ise il içerisindeki kısırlık probleminde tespitler yapan bir yerel dal olarak nitelendirilebilir. Bu makalede ise kısırlık sorununa dair incelemelerde bulunup bu sorun için uygulanan çözüm yöntemlerini detaylandıracağız.

Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Tüp bebek tedavisi, çocuk sahibi olmak isteyen fakat doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftler için geliştirilmiş bir yapay üreme tekniğidir. Kısırlık veya cinsel hastalıklar sebebi nedeniyle oluşan bebek sahibi olma yolundaki engeli ortadan kaldırmaya yönelik en yaygın yöntemlerden biridir.

Neden Tüp Bebek Tedavisi Uygulanır? Ne Zaman Yapılır?

Tüp bebek tedavisinin kullanılma sebebi doğal yoldan çocuk sahibi olamayan çiftelere bebek sahibi olma fırsatını sağlayabilmektir. Tüp bebek tedavisinin yapılabilmesi için başvuran çiftin gerçekten bu tedaviye ihtiyacı olup olmadığına bakılır. Bu da 1 yıl korunmasız cinsel birliktelikten sonra gebe kalmama durumunda gerçekleşir.

Tüp Bebek Tedavisi Kimler İçin Gereklidir?

Tüp bebek tedavisi, herkesçe bilinen doğal yollar ile çocuk sahibi olmak isteyip bunu yapamayan çiftler için geçerlidir. Ayrıca Adana tüp bebek tedavileri, bu yolda önemli mesafeler kat etmiş tedavi alanlarından bir tanesidir.

Histeroskopi Nedir?

Histeroskopi, özel merceklere sahip bir optik cihaz ile rahim içi görüntüleme tekniğidir. Histeroskopi tedavisinde kısırlık, tekrarlayan düşük vb. Hastalıkların nedeni incelemek esas amaçtır. Adana histeroskopi bu alanda hizmet veren alanlardan bir tanesidir.

Kısırlık tedavisi için var olan tedavilerden bir başkası da Adana histeroskopi de kısırlığa neden olan nedenlerin tespitinde önemli rol oynamaktadır.

Histeroskopi Anestezi Nasıl Olur?

Tedavi tanı amacıyla olduğu zaman lokal anestezi, cerrahi amaçlı olduğu zaman ise spinal veya genel anestezi uygulanır.

Histeroskopi Gününde Ne Yapılmalı?

Tedaviden önceki 8 saat içerisinde mümkünse hiçbir şey yiyip içilmemelidir. Ayrıca kan sulandırıcı ilaçlar da kullanılmamalıdır.

Histeroskopi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Öncelikle her zaman olmamakla birlikte rahim açılır (genişletilir). Ardından histeroskop (optik kamera) rahim içerisine geçer. Ayrıca histeroskop denen optik mercek yanında kesici aletler de bulundurmaktadır. Bu sayede acil durumlarda gözlem sırasında bile rahim içerisinde cerrahi işlem yapılabilir.