İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “YSK üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması sürüyor.

Savcı üçüncü duruşmada da siyasi yasak ve hapis istedi.

Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane'dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00'da Saraçhane'ye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

688fcd48-8f36-4dd5-8020-67765b544906

Balaban TOKİ mağdurlarıyla bir araya geldi Balaban TOKİ mağdurlarıyla bir araya geldi

MERAL AKŞENER DE YOLA ÇIKTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu’nun bu çağrısı üzerine sosyal medya hesabından fotoğraflı bir paylaşım yaptı: “Ankara'dan yola çıktım, Saraçhane'de görüşürüz.”

fj72cx3waaakke2

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Siyasi yargı kararlarıyla milli iradenin engellenemeyeceğini en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilmesi gerekir. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu ile ilgili yargıdan adil bir karar bekliyoruz” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kartal Neyzen Tevfik Meydanı'nda toplanan halka, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, hapis ve siyasi yasak istemi ile yargılandığı davayla ilgili açıklamalarda bulundu.