Bakırköy’de, Avşar sinemalarının yerine açılacak olan House of Performance (HOP), 26 Nisan Çarşamba Özge Ulusoy'un sunacağı açılış töreninden sonra Zuhal Olcay konseri ile İstanbul’un kültür sanat rotasına yeni bir soluk katacak. HİSTANBUL (İGFA) -  Harun Türk, Hakan Haksun, Bosna Altın işbirliğiyle oluşturulan House of Performance (HoP) yazar-yönetmen Özen Yula’nın genel sanat yönetmenliği ile tiyatro, konser ve interaktif gösterilerle İstanbul’un en önemli kültür ve sanat merkezi olma yolunda önemli bir adım atıyor.

Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının yön vereceği atölyeler ve farklı eğitim seminerleri ile aynı zamanda çok amaçlı bir kültür merkezi olmayı hedefleyen House of Performance  (HoP)’ta Mayıs ayından itibaren birbirinden farklı performanslar izlenebilecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi, "La Boheme" operasını sahneleyecek İzmir Devlet Opera ve Balesi, "La Boheme" operasını sahneleyecek

Bakırköy’de, geniş kitlelerce bilinen Avşar sinemalarının yerine açılacak olan House of Performance (HoP), 26 Nisan’daki Özge Ulusoy’un sunacağı açılış töreni ardından Zuhal Olcay  açılış konseri ve Dj Y.UNAN performansından  sonra Ali Poyrazoğlu, Nilgün Belgün, Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu, Aşkım Kapışmak gibi gösterimlerle sanatseverlerin yeni buluşma noktası olacak. 

Çağdaş ve modern bir dekorasyon ve anlayışla açılan mekanın birinci katında son teknoloji içeren 411 kişilik bir performans salonu, zemin katında genç ve dinamik oyunların sunulacağı bir gösteri sahnesi ve festival filmlerin gösterileceği 2 adet sinema salonu bulunuyor. 

Kaynak: igf