Merkez'in ay sonu politika faizi beklentisi yüzde 50 Merkez'in ay sonu politika faizi beklentisi yüzde 50

İSTANBUL (AA) - TARSİM tarafından Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi kapsamındaki yeni uygulamaların tanıtılması ve Tarım Sigortaları Havuzu eksperlerinin bilgi birikimlerine katkıda bulunulması amacıyla düzenlenen "Hayvan Hayat Sigortaları Eksper Tekamül Eğitimleri" başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, hayvan hayat sigortaları eksperlerine yönelik olarak, nisan ve temmuz ayları arasında, Türkiye genelinde 10 farklı noktada gerçekleştirilecek tekamül eğitimlerinin ilk durağı Ankara oldu.

Açıklamada, açılış programındaki görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Keskin, küresel ısınma sonucunda değişen iklim koşulları karşısında tarımsal üretimde meydana gelen zararların en az kayıpla telafi edilebilmesine değindi.

Gelir kayıplarının önüne geçilerek, sürdürülebilirliğin sağlanması açısından her geçen gün TARSİM'in öneminin arttığına dikkati çeken Keskin, eksperlere görevlerinde başarı diledi.

TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve TARSİM Genel Müdürü Bekir Engürülü ise devlet destekli tarım sigortaları sistemindeki son gelişmelerle TARSİM'in hedefleri hakkında bilgiler vererek, eksperlerin sisteme katkısını vurguladı.

Tekamül eğitim programları kapsamında, risk inceleme ve hasar tespit işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususların yanı sıra devlet destekli hayvan hayat sigortalarında 2023 yılı değerlendirmesi ve 2024 yılı yenilikleri başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. Eksperlerin konuya ilişkin soruları da yanıtlandı.

Eğitim toplantısının açılışına, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özdemir, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Teknik Hizmetler Kurulu Başkan Vekili ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Şerifoğlu, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve eksperler de katıldı.

Kaynak: aa