İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürhan Özcan, kadın sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, kadınlarla ilgili projelerini anlattı.

Kadın STK'larını ziyaretinde konuşan Özcan, "

Manisa'da yaşayan tüm kadınlara yönelik projelerimizde önceliğimiz kadın olacak. Kadın Elleri projemiz ile kadınlarımızın emekleri değer kazanacak." dedi.

Kadın derneklerini tek çatı altında toplayarak geniş olanaklar ile teşvik edici adımlar atacaklarını da belirten  Gürhan Özcan;

“Sosyal tesis, AR-GE çalışma salonu, kreş, satış reyonu ve meslek kursları gibi olanaklara sahip bir kompleks, kültür aktivite merkezi kuracağız.”

Ücretsiz ulaşmından kira desteğine 

Kurulacak bu alan için ulaşımların ücretsiz olacağını da belirten Özcan,

"Bu alanlarda meslek kursları düzenlenecek, kursu başarıyla tamamlayan kadınlarımızdan işyeri açmak isteyenlere ilk yıl belediye olarak kira desteği sağlayacağız." 

Kırsal kesimdeki kadınlarına unutmadı

Kırsal kesimlerde yaşayan kadınlara yönelik projelerini de anlatan Özcan,

"Kırsaldaki kadınlarımız için mobil kadın kuaförü, mobil monografi ve diş tarama araçları 17 ilçemizin kırsal mahallelerinde hizmet verecek. Kırsalda yaşayan kadınlarımız için düzenli olarak kültür turları yapılacak." 

“Kadın Elleri Bahçeleri” yapacaklarını belirten Özcan, merkezi parkların içlerinde kadınların ürün satış yerleri ve  kadın konuk evilerinin tüm ilçelerde olacağını kaydetti.

 Kadın STK'larını ziyaretinde konuşan Özcan, kadın derneklerini tek çatı altında toplayarak geniş olanaklar ile teşvik edici adımlar atacaklarını  ifade etti.  Özcan:

 "Manisa'da yaşayan tüm kadınlara yönelik projelerimizde önceliğimiz kadın olacak. Kadın Elleri projemiz ile kadınlarımızın emekleri değer kazanacak.Sosyal tesis, AR-GE çalışma salonu, kreş, satış reyonu ve meslek kursları gibi olanaklara sahip bir kompleks, kültür aktivite merkezi kuracağız.”

“Ulaşım ücretsiz olacak "

Kurulacak bu alan için ulaşımların ücretsiz olacağını da belirten Özcan,

"Bu alanlarda meslek kursları düzenlenecek, kursu başarıyla tamamlayan kadınlarımızdan işyeri açmak isteyenlere ilk yıl belediye olarak kira desteği sağlayacağız.

Son Dakika! Tavuk etine sınırlama getirildi Son Dakika! Tavuk etine sınırlama getirildi

Kırsaldaki kadınlarımız için mobil kadın kuaförü, mobil monografi ve diş tarama araçları 17 ilçemizin kırsal mahallelerinde hizmet verecek. Kırsalda yaşayan kadınlarımız için düzenli olarak kültür turları yapılacak."  şeklinde konuştu.

“Belediyemizde kadın çalışan sayısı artacak "

"Anneler gününde belediye mensubu anneler için de aktiviteler düzenleyerek motivasyonlarını koruyacağını ifade eden Özcan, 

“Kadın Elleri Bahçeleri” olacak, merkezi parkların içlerinde kadınların ürün satış yerleri olacak, kadın konuk evi tüm ilçelerimizde olacaktır." dedi.

Editör: Derya Öztürk