İlişkide dikkat edilmesi gereken kurallar İlişkide dikkat edilmesi gereken kurallar

Daha düz bir karna sahip olmak hem de hazımsızlık ve şişkinlik şikayetinizden kurtulmak istiyorsanız bu yiyeceklerden uzak durun.

Özellikle belli başlı bazı maddeler vücuda girdiklerinde şişkinlik ve hazımsızlık yaparak kişileri rahatsız eder. Gün içinde tüketilen kimi gıdalar düz karnınızı olduğundan daha şişkin gösterebilir. Bu nedenle hem düz bir karna sahip olmak isteyenler hem de şişkinlik yüzünden rahatsızlık olanlar aşağıda sıralayacağımız besinlerden uzak durmalıdır.

Sakız

Sakız çiğnemek, fazla hava yutmanıza sebep olduğundan sindirim sisteminizde baskı, şişkinlik ve gaz yapacaktır.

Turpgiller

Kimi insanlar enzim yetersizliği nedeniyle brokoli, lahana, karnıbahar gibi sebzeleri tam olarak sindiremez. Bu da şişkinliğe sebep olur.

Sert çekirdekli meyveler

Şeftali, erik gibi bazı meyveler şeker alkölü içerdiğinden şişkinlik ve gaz yapabilir.

Baklagiller

Soya, nohut, mercimek gibi kurubaklagillerin içerisinde ince bağırsakta emilen bir şeker türü bulunur. Bu nedenle baklagillerin sindirimi şişkinliğe ve gaza sebep olur.

Maden suyu

Maden suyundaki baloncuklar ve diğer gazlı içecekler şişkinlik yapar.

Tuz

Tuzun suyu tutması ödem oranını artıracağından şişkinliği tetikler.

Süt ürünleri

Kimi insanların laktöz intöleransı olduğu için süt ve süt ürünlerini olması gerektiği gibi sindiremezler. Bu da gaz ve şişkinlik yapar.

Saf karbonhidratlar

Saf karbonhidratlar yüksek glisemik indekse sahip olduklarından diğer karbonhidratlara oranla daha fazla şişkinlik ve gaz yaparlar.

Baharatlar

Köri gibi baharatlı yiyecekler midedeki asit oranını artırır. Bu da midede yanma ve rahatsızlığa sebep olur.

Editör: TE Bilisim