Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gördes Otogarı’nın kaderine terk edilmişliği vatandaşlar tarafından “tam bir rezalet” diye nitelendirildi. Kırık dökük çatılarından sular akan, rutubetli duvarları ve kullanılmaz haldeki tuvaletleriyle Gördes’e yakışmayan bir görüntü çizen otogarda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek 'bu zulümden kurtuluşa son 48 gün' sözü verdi.

B9044Ac8 29D7 49C5 A570 40E04294C6D3

Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Gördes Otogarı, içler acısı haliyle gündeme geldi. Bakımsızlığıyla dikkat çeken otogarın her yağmur yağdığında tavanından adeta suların akması, tuvaletlerin kullanılamaz halde olması, çatı örtülerinin olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Öte yandan araçların otogar giriş ücretlerinin 23 liradan 85 liraya çıkartılması da tepki çeken diğer bir konu oldu.

5Cf35A1F 638A 41D2 8992 88Ffce19D44F

CHP’li Büyükşehir Başkan Adayı Ferdi Zeyrek otogarı ziyaret etti

Seçim çalışmaları kapsamında ilçeyi ziyaret eden CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek de CHP Gördes Belediye Başkan Adayı İbrahim Büke ile birlikte otogara gidip incelemelerde bulunurken, vatandaşların sitemine kulak verdi. Daha sonra bir basın açıklaması yapan Ferdi Zeyrek, yaklaşan yerel seçimleri kazanmaları halinde, ilk olarak otogarı yenileyip sorunları gidereceklerinin sözünü verdi. 

8C81Cd22 37B5 41A8 8E13 6855E66D8002

“Gördes 48 gün sonra hak ettiği değere kavuşacak”

Gördükleri otogar manzarasının Gördes halkına reva olmadığını dile getiren Ferdi Zeyrek şunları söyledi;

“Bugün Gördes ilçemizdeyiz. Büyükşehir Belediyesine ait olan Gördes garajına ziyarette bulunduk. Burada gerçekten bir rezilliği gördük. Bu durum Gördes halkına reva değil. Bu otogar Gördes halkına yakışmıyor. Otogarın tuvaletleri girilmez halde. Otogarın çatısı var ama çatının üst örtüsü yok, herkes yağmur altında. Otogara giriş 23 liradan 85 liraya çıkartılmış. Otobüsçülerimiz kan ağlıyor. Seçimleri kazandığımızda Gördes’e yapacağımız ilk hizmetlerden biri bu otogarı öncelikle yenilemek, buradaki sorunları gidermek olacaktır. Biz hem Gördes’te hem de 17 ilçede herkese hizmet edecek, halkın parasını halk için harcamaya gelen bir belediye başkanı olacağız. Gördes hak ettiği değere kavuşacak. Son 48 gün kaldı. 48 gün sonra hem Gördeslilerin hem de tüm Manisalı vatandaşlarımızın yüzü gülecek.”

437B8E68 Ad54 41Ea 9765 D3742A3B5633

“4 yıldır gelip sadece fotoğraf çekiyorlar ama çözüm yok”

4 yıldır Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının sürekli otogara gelip, buradaki içler hali durumun fotoğraflarını çekip gittiklerini ancak bir türlü yenileme ve tadilatların yapılmadığından şikayet eden bir bir vatandaş yaşadıkları sorunları anlattı. Otogar içerisindeki ofisini göstererek sitem dolu sözlerine devam eden vatandaş;

TOKİ mağdurlarının basın açıklamasına Balaban’dan destek TOKİ mağdurlarının basın açıklamasına Balaban’dan destek

“Şurası benim ofisim. Ben ofisimde şemsiye ile çalışıyorum yağmur yağdığı zaman. Bakın tavandan aşağı akıyor. Dünyanın kirasını alıyorlar, bir de her aracın buraya giriş çıkışı 85 lira. 4 senedir olacak diyorlar ama 4 senedir bir kiremit aktarılmadı. Buraya her gün minimum 250 kişi gelip gidiyor. Dağ başı değil burası. Gördes’te bu kadar çok insanın uğradığı bir yer daha te bu kadar çok insanın uğradığı bir yer daha yok. Ve Cengiz Bey gerçekten buralardan oy alıyordu. İnsan burayı nasıl ihmal eder ben anlamıyorum” diye konuştu.

0Ab7Ce4E A285 47Bc A018 756D9Fcecfed

Kaynak: HABER MERKEZİ