Ligde oynadığı 9 maçta toplam 17 puan alarak taraftarını hüsrana uğratan Galatasaray, tam 10 puan kaybetti. Geçtiğimiz hafta 3 maçlık galibiyet serisine Kayserispor önünde son veren Galatasaray, şimdi Rizespor karşısına çıkıyor. Deplasmanda 3 puan peşinde olan Fatih Terim ve talebeleri galibiyetin parolasını hücum futbolu oynamakta arıyor. Rizespor ise bu sezon 8 maçta 12 puan aldı. 1 maçları eksik. İki takım ile 3 puan alıp üst sıralara çıkmanın peşinde. Galatasaray’ın hedefi ise en azından 2.’lik koltuğu. Bunun için Fenerbahçe’nin rakibi Beşiktaş’a yenilmesini de beklemesi gerekecek. Fenerbahçe 1 puan dahi alsa Galatasaray 3.’lük koltuğunda kalacak.

Fatih Terim Rize’yi İyi Çalıştık Dedi

Yaptırdığı taktik antrenmanlar ile şu sıralarda gündem olan tecrübeli çalıştırıcı Fatih Terim, Rizespor’u iyi çalıştık, dersimizi geçen hafta aldık dedi. Rakiplerimizi küçümsemiyoruz ancak oyuncularımız biraz daha rahat oynayabiliyorlar. İşte bu yüzden de art arda puan kayıpları gelebiliyor. Santrafor mevkiinde birtakım eksiklerimiz var diyen Terim, rakiplerini deplasmanda geçebileceklerine inandığını söyledi. Eğer Galatasaray bu mücadeleden yapmadan 3 puan alırsa ve Fenerbahçe ile Alanyaspor kaybederse sarı kırmızılı takım 2. Olacak. Alanyaspor ve Fenerbahçe ile puanlarını bu sayede eşitlemiş olacak. Fenerbahçe’yi geçecekler ve Alanyaspor’un hemen altına yerleşecekler. Sarı kırmızılı camiada tek hedef galibiyet.

Rizespor Üst Sıralara Çıkmak İstiyor

Son 5 maçında 2 beraberlik ve 3 galibiyet alarak oldukça iyi bir performans sergileyen Rizespor, kendi evinde cimbomu ağırlıyor. Rakibinin etkili bir futbol oynayacağını düşündüklerini, bu yüzden önemli isimleri kesmeye çalıştıklarını söyleyen teknik direktörleri, bu noktada özellikle Marcao ile çıkışları engellemek istediklerine de vurgu çekti. Luyindama ile iyi çıkamadıklarını ve bu yüzden defanstan topu onunla kullanmaya iteceklerini Betboo Twitter hesabından duyuran Rizespor, burada taraftarlarının kendilerine inanmalarını istedi. Ayrıca Covid-19 nedeniyle takımda bazı eksiklerin bulunduğunun da altını çizen teknik direktör, 12 olan puanımızı 15 yapacağız ve çıkabildiğimiz kadar üst sıralara çıkacağız. Oyuncularımız bu mücadeleye iyi hazırlandı dedi. Ayrıca mücadelenin dikkat çeken bir diğer yanı da bu sezon Rize’den Galatasaray’a transfer olan Oğulcan’ın eski takımına karşı ilk 11’de olacak olması.

Editör: TE Bilisim