Yunusemre Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu, ilçedeki fırınların daha sağlıklı koşullarda ekmek üretmesi amacıyla harekete geçti.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıya Yunusemre Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Ayşe Hekimoğlu, komisyon üyeleri Necip Denktaş, Eşref Çağlayan, Gültekin Aşçı, Serkan Öngider, Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, Manisa TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz ve Manisa TSO’ya bağlı fırıncı esnafı katıldı.

Toplantıda Yunusemre ilçesindeki fırıncı esnafının talepleri dinlendi, fikir alışverişinde bulunuldu. Fırıncıların belediyeden beklentileri ve belediyenin fırıncılardan talepleri masaya yatırıldı.

AMAÇ SAĞLIKLI EKMEK ÜRETMEK

Oldukça verimli geçen toplantı sonunda Yunusemre Belediyesi’nin katkılarıyla fırıncının el rehberi hazırlanması kararı alındı. Söz konusu rehberde ekmek üretimi ile ilgili yönetmelikler ve kanun maddeleri, hijyen kuralları ve ilgili kurumların kıstasları yer alacak. 

Komisyon Başkanı Ayşe Hekimoğlu, Yunusemre Belediyesi olarak sağlıklı ekmek üretimini sağlamakta kararlı olduklarını söyledi. Bu amaçla mecliste bir komisyon kurduklarının altını çizen Hekimoğlu, “Toplantıda aldığımız karar doğrultusunda fırınları yerinde incelemek için program yapacağız. Burada amaç fırıncı esnafının eksiklerini gidermesini sağlayarak hijyenik ekmek üretimini sistemli bir şekilde sağlamaktır” dedi.   

Editör: TE Bilisim