"Yeni Başkan, Güçlü Manisa" sloganıyla hemşehrilerinin oylarına talip olan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek, “Şu an eski garaj olarak bilinen Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ait arsa, Manisalılar tarafından kullanılamadığı gibi bakımsızlığıyla da görüntü kirliliği yaratıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerine sahip çıkarken, güçlü Manisa için nokta atışı projelerimizle dertlere derman olmaya geliyoruz. Hemşehrilerimizden aldığımız güç, memleketimize duyduğumuz sevgiyle Manisamızın çehresini değiştirecek projemizin adını “100. Yıl Kent Meydanı” olarak belirledik.” dedi.

Özgür Özel’den,  Gülşah Durbay’a ziyaret Özgür Özel’den,  Gülşah Durbay’a ziyaret

Güçlü Manisa için 100. Yıl Kent Meydanı Projesi

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeyrek, “Manisamızın bugününü ve yarınını şekillendirmek için çıktığımız yolda, kentimize değer katan projelerimizi anlatmanın gururunu yaşıyorum. 100. Yıl Kent Meydanı projemiz, sadece meydan değil. Memleketimizin değerlerine sahip çıktığımız, kültür ve sanatın buluşma noktası olurken; en değerli varlığımız çocuklarımıza bırakacağımız güzel bir miras olacak.” dedi.

Doğru planlama ve projelerle tüm sorunların çözüleceğinin altını çizen Ferdi Zeyrek, “Projemizde 5.400 m2’lik kapalı pazaryeri ve 1200 araç kapasiteli otopark ile günlük yaşantımızı kolaylaştırmayı hedefliyoruz. 100. Yıl Kent Meydanı, kültür merkezi ve çocuk oyun alanı ile ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir alan olacak. Sosyal etkileşimi teşvik eden mekanlarımızda, kültür sanat etkinlikleri ile Manisa'nın kültürel mirasına değer katmayı planlıyoruz. 16 bin m2’lik meydan alanımız; açık hava etkinlikleri, konserler, sergiler ve festivaller için ideal bir ortam sunacak. Şehrimizin enerjisini bu alanlarda bir araya getirerek, Manisa'nın sosyal yaşamına renk katacağız.” dedi.

Sözlerine devam eden Zeyrek, “Manisa'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini yansıtacak olan müzemiz, geçmişimize saygı duruşu niteliğinde olacak. Ziyaretçilerimiz, şehrimizin köklü geçmişi hakkında bilgi sahibi olacak. Memleketimize özel oluşturacağımız kültür ve gastronomi rotalarımızla 17 ilçemizle birlikte Manisamız için çalışacağız. Attığımız her adımda memleketimizin gelişmesine katkı sağlarken, halkımızın sorunlarını da dinlemeye devam edeceğim. 100. Yıl Kent Meydanı projesinde olduğu gibi tüm projelerimizin temelinde hemşehrilerimin sesi var. Halkımızın parasını, halkımız için harcarken hep birlikte güçleneceğiz.” dedi.

Editör: Vehbi Gönül