Zorunlu kartlı sayaç uygulaması kaldırıldı. MASKİ’ye dilekçe ile başvurarak kartlı sayaçlarını mekanik sayaca dönüştürmek isteyen Manisalılar, 1 Haziran itibarıyla işlemlerini yapmaya başladı. Manisalılar, verdiği sözleri tutarak kendilerini kartlı sayaç işkencesinden kurtardığı için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e teşekkür etti. Zamanında kartlı sayacı değiştirmek için çok uğraştıklarını ama bir türlü çözüm bulamadıklarını anlatan Nigar Levent,

“Özellikle yalnız yaşayan insanlar için bu kartlı sayaç işkenceydi. Değiştirmek için çok uğraşmıştık, olmamıştı. Ama şimdi çok kolay, çok rahat, çok memnunuz. Kısa sürede işimizi hallettik. Yani her an su mu bitti. Susuz mu kaldım. Derdim olmayacak.  Ferdi Başkana çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ferdi Zeyrek, Kartlı Sayaçlar Hakkına Verdiği Sözü Tutuyor (2)

Manisalılara verdiği sözleri tutmaya devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırıldığını duyurmuş ve 1 Haziran itibarıyla kartlı sayaçlarını mekanik sayaca dönüştürmek isteyen Manisalıların, MASKİ ekipleri aracılığı ile işlemlerini yapabileceklerinin müjdesini vermişti. Merkez ve ilçelerde Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) evrak kayıt birimine müracaat eden Manisalıların, dönüşüm işlemleri başlatıldı. İdareye dilekçe veren vatandaşlar sırasıyla aranarak merkezde Abone İşleri Daire Başkanlığına ilçelerde ise MASKİ ilçe şeflikleri abone birimine işlemlerini gerçekleştirmek üzere davet ediliyor. Ardından aboneliğini sonlandırması halinde geri ödenecek olan depozito ücretlerinin yatırılmasıyla dönüşüm işlemleri başlatılıyor.

Ferdi Zeyrek, Kartlı Sayaçlar Hakkına Verdiği Sözü Tutuyor (1)

Sayaç sökme, takma ücreti, abone sözleşme ücreti ve mekanik sayaca dönüşüm ücreti gibi işlemler ücretsiz

Kartlı sayaç dönüşüm işlemlerinde sayaç sökme, takma ücreti, abone sözleşme ücreti ve mekanik sayaca dönüşüm ücreti gibi işlemler, abonelere ücretsiz olarak yapılıyor. Aboneler, meskenlerde sadece 45 metreküp güncel su ücreti karşılığı depozito ücreti ödeyerek kartlı sayaçlarını mekanik sayaca dönüştürebiliyor. Depozito olarak abonelerden alınan bedel de yasal olarak alınmak zorunda olan ve MASKİ’nin kasasında emanet olarak duracak bir bedel. Aboneler, bu ücreti aboneliklerini sonlandırmaları halinde idareden geri almak üzere güvence bedeli olarak ödüyorlar. Uzun süredir kartlı sayaçlarını değiştiremeyen Manisalılar, kısa sürede dönüşüm işlemlerini yapmaya başladı. Hizmetten duyduklarını memnuniyeti paylaşan yurttaşlar, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e teşekkür etti.

Ferdi Zeyrek, Kartlı Sayaçlar Hakkına Verdiği Sözü Tutuyor

Her an su mu bitti, susuz mu kaldım gibi derdim olmayacak

Kartlı sayacı değiştirmek için çok uğraştıklarını ama bir türlü çözüm bulamadıklarını anlatan Nigar Levent, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in zorunlu kartlı sayaç uygulamasını kaldırmasının ardından işlemleri başlattıklarını ifade etti. Levent;

“Kartlı sayaç kullanıyordum. Çok şikâyetçiydim. Ben tek yaşıyorum ve bir anda suyun bittiği, duşta kaldığım oldu. Yıllardan beri biz çok şikâyet ettik. Tüketici derneklerine dilekçeler verdik. Belediyeye geldik, ama kesinlikle değiştirmediler. Hatta kız kardeşim mahkemeye verdi. Ama şimdi değişim başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim için bir rahatlık oldu. Ben şimdi aboneliğimi normal sayaca geçireceğim. Ardından bankama otomatik ödeme talimatı vereceğim, ödenecek. Özellikle yalnız yaşayan insanlar için bu kartlı sayaç işkenceydi. Değiştirmek için çok uğraşmıştık ama kesinlikle olmamıştı. Ama şimdi çok kolay, çok rahat, çok memnunuz. Kısa sürede işimizi hallettik. Yani her an su mu bitti? Susuz mu kaldım? Derdim olmayacak.  Çok teşekkür ediyorum Ferdi Başkana. Ben zaten çok memnunum kendisinden. Manisa’da devrim oldu. Çok memnunuz. Çok kısa sürede iki dakikada işlerim halloldu. Depozito ücreti yatırdık onları da zaten daha sonra almak üzere yatırdık. Yani paramızı geri alacağımız şekilde bir ödeme yaptık. Onun dışında herhangi bir ücret yok.  Belediye başkanlarımıza hizmetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Ferdi Zeyrek, Kartlı Sayaçlar Hakkına Verdiği Sözü Tutuyor (1)-1

Kısa sürede işlemlerim yapıldı

Kısa sürede kartlı sayaç dönüşüm işlemlerini yapabildiği için mutlu olduğunu ifade eden Hamdi Etizer;

Manisa’da Muharrem ayı için aşure dağıtıldı Manisa’da Muharrem ayı için aşure dağıtıldı

“Daha önce dilekçe verip değişim için başvuru yapmıştım. Sonra MASKİ’den aradılar. Geldim ve hemen beş dakikada hallettiler. Kartlı sayacın içinde kalan su varsa onun da faturadan düşeceğini söylediler. Her şey halloldu. Şuan memnunuz.  Depozito ücreti olan ufak bir para ödedik. Onun dışında bir şey ödemedik. Daha önce daha yüksek paralardan bahsediyorlardı ama şimdi öyle bir para istenmediğini söylediler. Ferdi Başkana başarılar dilerim. İnşallah devam eder” diye konuştu.

Sadece depozito ücreti ödedim, Aboneliğimi sonlandırdığım zaman bunu da geri alacağım

Geri almak üzere ödenen depozito ücreti dışında hiç bir ücret ödemedikleri için memnun olduklarını ifade eden Erkan Zengin;

“Kartlı sayaçtan memnun değildik. Gecenin bir yarısı su bitiyordu. Bizlere işkence oluyordu. Sürekli bakmak zorunda kalıyorduk. O nedenle kartlı sayacı değiştirmek için başvuru yaptık. Sağ olsun arkadaşlar da hemen güler yüzlü bir şekilde ilgilendiler. Hemen işlemlerimizi hallettiler. Öncesinde değişim yoktu. Ama değişimin yapılabileceğini duyunca hemen başvurdum. İmza ataya gelebilirsiniz diye aradılar. Geldim ve hemen işlemlerimi hallettiler. Yapılan bu hizmetten aşırı derecede memnunum. Sadece depozito ücreti ödedim ama aboneliğimi sonlandırdığım zaman bunu da geri alacağım. Onun dışında kesinlikle başka bir ücret yok. Ayrıca kartta 2 ton 3 ton ne kadar su kaldıysa o da gelecek olan faturadan düşecekmiş. Bu da güzel bir uygulama. Başkanımız söz vermişti, sözünü de tuttu” dedi.

Ferdi Başkanımdan çok memnunum. Verdiği sözleri yerine getirdi

Kartlı sayaç nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti anlatan Ahmet Aksakal,

“Kartlı sayaç kullanıyordum. Eşim de ben de yaşlıyız. Yükleme işlemlerini yapmakta zorlanıyorduk. Onun için kartlı sayacı değiştirmek için geldim. İşlemlerim en fazla beş dakika sürdü. Buradaki arkadaşlar da çok yardımcı oldular. Evrakları doldurduk herkes güler yüzlü ve saygılı. Hiçbir şekilde zorluk çekmeden kısa sürede işlemler yapıldı. Sadece depozito ücreti ödedim. İşlem parası, sökme takma parası gibi ücretler almadılar. Ödediğim depozito parasını da aboneliği bitirince geri alacağımı arkadaşlar bana ilettiler. Ferdi Başkanımdan çok memnunum. Verdiği sözleri yerine getirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum, Allah bin kere razı olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ