SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekliye ek zam için Mart ayını işaret etti. Seyyanen zamda rakamı açıkladı. Gazeteci Ekrem Açıkel de, “Ankara’da çok gizli tutulan kulis” diyerek emekli maaşına seyyanen zam yapılamayacaksa bayram ikramiyelerinin 5 bin liraya yükseltilmesi ihtimali olduğunu dile getirdi. Şimdi ise gözler yarınki Meclis Genel Kurulu’nda…
SSK’lısı, Bağ-Kur’lusu, Emekli Sandığı emeklisi Ocak zammı için yüzde 49,25’lik artışlarını maaşlarında gördü. En düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltildi. Emekli bayram ikramiyeleri de 3000 TL oldu. Artışlara rağmen 16 milyon kişinin yetersiz bulduğu aylıklar için seçim öncesi emekliye ek zam beklentisi artarken kulis bilgileri de peş peşe geldi.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, seçim öncesi emekli maaşlarında seyyanen artış olabileceğini ifade etti. Erdursun, ekonomi yönetiminin derinlemesine çalışmalar yaptığını gündeme taşıyarak, aldığı bir duyumu paylaştı.


Emekliye seyyanen zam gelecek mi? 

Özgür Erdursun, "Emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin, 4 bin lira seyyanen artış gelebilir. Net bir bilgim yok ama bu konuyla ilgili aldığımız duyumlar yeni bir çalışmanın olduğu yönünde” ifadelerini kullandı.

Emekliye ek zamda tarihi açıkladı 

"Seçimlere kadar tekrar yine cumhurbaşkanı bir açıklama yapabilir. 'Bir miktar daha artış yaptık' diye. Emeklilere zam yapmazsa hükümet beklemediği bir sonuçla karşı karşıya kalabilir. Bunun için de muhalefet konuyu dile getirmeli.

İktidar hiçbir şey yapmazsa, muhalefet de konuyu çok fazla tartışmazsa, gündeme getirmezse seçmenin karar sonrasında nereye gideceği bu sefer belirsiz olur” diyen Erdursun Emekli maaşlarına Mart ayında bir düzenleme yapılabileceğini iddia ederek şunları kaydetti: Bayram ikramiyeleri için de rakam verdi!

“Hükümet derinlemesine çalışma yapıyor. Oy oranları, emekliler üzerinde sıkı analizler yapılıyor. Bu analizler sonucunda herhangi bir kayıp yoksa artış yapmazlar, bu konu kapanır. Kayıp varsa Mart ayına kadar düzenleme yapılır. Mart ayının ilk haftası Meclis de kapanacak. Meclis kapandıktan sonra nasıl bir karar alınacak bu da önemli.
Seyyanen artış beklentisi çok daha sıcak. Emekli aylıkları konusu kapanmadı. Hükümet de ayrıca bir seyyanen artış yapabilir. Bayram ikramiyeleri de 5 bin TL'ye çıkarabilirler, çıkarırlarsa. Kesin bir durum yok ama beklenti çok fazla."

İddia iki: Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri. 2 bin liraydı. 3000 bin liraya çıkarıldı. Bayram ikramiyesine son anda bir dokunuşla eğer ekonominin durumu nedeniyle emekli aylıklarına seyyanen zam yapılamıyorsa 5 bin liraya çıkarma ihtimali var” şeklinde konuştu.

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan Meclis Genel Kurulu’nda gündemin ilk sırasında 8. Yargı Paketi olacak. Düzenlemeye komisyon aşamasında eklenen bir madde ile emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen 2 bin liralık ikramiye, yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselecek.
 


Emekliye zam yoksa bayram ikramiyesi var  

Gazeteci Ekrem Açıkel ise, “Ankara kulislerinde iki iddia öne sürülüyor. Birinci iddia emekli aylıklarına 2-4 bin lira seyyanen artış gelebilir. Üst rakam 4 bin TL, 2 bin liranın da altına düşülmeyecek. Hazırlık çalışması olduğu söyleniyor. Ankara’da çok gizli tutulan kulis. İddialara göre diyelim.

Yunusemre Belediyesi açıkladı | En çok borcu olan belediye oldu! Yunusemre Belediyesi açıkladı | En çok borcu olan belediye oldu!


 

Kaynak: MYNET