İSTANBUL (AA) - Eksun Gıda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onay alınarak kurulan AR-GE merkezinde sağlıklı ve kaliteli gıda üretimi hedefiyle 4 projeyi tamamladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, geçen yıl gerçekleştirilen ilk projede, su kalitesinin hamur tazeliği üzerindeki etkileri incelenirken, ikinci projede, atık süt ürünlerinin, ekmeğin besin değerini arttırma potansiyeline odaklanıldı. Üçüncü projede hibiskus familyasında yer alan bir bitkinin ekmek üretiminde kullanılması incelenirken, dördüncü proje de ise diyabet hastalarına yönelik doğal gıda ürünü geliştirme yöntemleri yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, sağlıklı gıda üretimini destekleyen sürdürülebilir çalışmalar gerçekleştirmenin temel hedefleri arasında yer aldığını belirtti.

Hepsiburada ile ON Dijital Bankacılık arasında işbirliği Hepsiburada ile ON Dijital Bankacılık arasında işbirliği

Demir, "Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz AR-GE çalışmalarıyla yıl içerisinde ekmek üretiminde kullanılan suyun kalitesinin, ekmeğin yapısı ve lezzeti üzerindeki belirleyici rolünü keşfettik. Atık süt ürünlerinin, sürdürülebilir gıda üretimine katkısını ortaya koyduk. Ayrıca, tıbbi bitkilerin ekmek üretimine kalite ve sağlık açısından sağladığı faydaları incelerken diyabetik bireyler için de doğal gıda ürünlerine odaklandık." ifadelerini kullandı.

Bu yıl 4 projeyi daha hayata geçirmeyi planladıklarını aktaran Demir, projeler kapsamında ekmek yapısının zenginleştirilmesi, bitkisel bileşenlerin ekmek formülasyonlarına entegrasyonu ve sıfır atık ilkesine dayalı yenilikçi geliştirmeler üzerinde çalışmayı hedeflediklerini kaydetti.

Demir, süreçteki akademik araştırmalarla, bilimsel bilginin sınırlarını zorlamayı ve sektörde yeni standartlar belirlenmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını, bu doğrultuda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını bildirdi.

Kaynak: aa