İstanbul depremi için korkutan açıklamalar geldi. Dün akşam saatlerinde Çanakkale Yenice'de meydana gelen Marmara ve Ege'deki pek çok ilde ve Manisa’da hissedilen deprem, beklenen İstanbul depremi için endişeleri artırdı. Canlı yayına bağlanan deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy,

"İstanbul çevresindeki her deprem artık beklenen büyük depremin öncüsü" diye konuştu. Ersoy, bölgede son bir ayda yaşanan sismik hareketliliğe dikkat çekti.

Deprem

İstanbul depremi yaklaşıyor mu? 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremleri sonrası tüm Türkiye bu sorunun yanıtını ararken, dün Çanakkale'den gelen bir haber endişe yarattı. Saat 21.38'de merkez üssü Yenice olan bir deprem meydana geldi. 4.9 büyüklüğündeki deprem başta İstanbul, İzmir, Manisa, Bursa, Tekirdağ gibi birçok ilde hissedildi. Yaşanan sarsıntının ardından 'İstanbul depremini tetikler mi? İstanbul depreminin öncüsü mü?' sorularına yanıt ararken, gelen açıklama ise korkuttu. Bölgede son bir ayda ciddi anlamda sismik bir hareketlenme olduğuna dikkat çeken Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy,

"Hazırlıklı olmamız lazım. İstanbul çevresindeki her deprem artık beklenen büyük depremin öncüsü" diye konuştu.

Manisa’da tarihi gösteri Manisa’da tarihi gösteri

Deprem1

"Fayda enerji biriktiğini ve sesler çıkıyor"

Sözcü TV yayınına başlanan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, şu ifadeleri kullandı;

"Depremin meydana geldiği yerin 1953'te kırılan Gönen fayı olduğunu anlıyoruz. Bu çevrede bir şeyler olabilir mi? Bunu çok net söyleyemeyiz ama esas daha kuzeydeki Marmara Denizi'nden 1509 yılından beri kırılmayıp İstanbul'u hırpalayacağım gözüken fayda, hem de güneydeki fayda enerji biriktiğini ve sağından solundan birtakım sesler çıktığını görüyoruz.

Deprem2

"İstanbul depreminin öncüsü"

Hazırlıklı olmamız lazım. İstanbul çevresindeki her deprem artık beklenen büyük depremin öncüsü.

"Depreme hazırlık aşaması gibi"

Küçük segmentler kırılıyor ve kırılacak büyük segmente yol açıyorlar. Bir hazırlık aşaması gibi düşünmeli. Yıkılacak büyük fayın önünü açıyor olabilir.

Deprem3

"İki büyük fayımız var. İkisi de kırılabilir "

Bu yüzden bu kırılmaları, daha büyük depremler için bir işaret olarak kabul etmememiz lazım. Marmara Denizi'nin içinde iki büyük fayımız var. İkisi de kırılabilir. İkisi de 500 yıldır suskun. Bu yüzden hazırlıklı olmamız lazım.

"Bu iki fay kırılacak "

Bu iki fay kırılacak. Bugün kırılmadıysa yarın kırılacaktır.

Deprem4

"Takip ediyoruz son bir aydır hareketlenme var"

Buralarda son zamanlarda artan bir sismik hareketi hepimiz takip ediyoruz, fark ediyoruz. Bu çevrenin sağı solu hep kırılmaya başladı. Bu bölgenin bir hareketlenme kazandığını son ay özellikle hepimiz şahit olduk.

1999 yılından bu yana 25 yıldır yapılmamış bir iş bu. Hep yapılıyor gibi söyleniyor, yapılıyor gibi gözüküyor ama malesef durum öyle değil"

Kaynak: mynet