TRT ekranlarının unutulmaz isimlerinden olan Gülden Özel 58 yaşında yaşamını yitirdi. Haber spikerliği alanında uzun yıllarını veren Özel yarın son yolculuğuna uğurlanacak .
Cenaze, Kocatepe Camii’nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedilecek.

Gülden Özel kimdi?
1967 yılında Antakya’da doğan Gülden Özel, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü tamamladı. TRT’nin açtığı spikerlik sınavını kazanarak Ankara Radyosu’nda göreve başladı, ardından TRT Ankara Televizyonu’na geçerek “Akşama Doğru”, “Gide Gide Gap”, “Gündem”, “45 Dakika” ve “Kahve Molası” gibi birçok programın ekran yüzü oldu.
1997-2012 yılları arasında TRT 1 ve TRT 2’de haber spikerliği yapan Özel, TRT Spor yorumcusu Lütfü Özel ile evli ve bir çocuk annesiydi. Uzun yıllar süren kanser mücadelesine rağmen mesleğini bırakmadı ve yeni spikerlerin yetişmesine katkı sağladı, eğitimlerle doğru ve güzel Türkçe’nin yaygınlaşmasına özen gösterdi.
Gülden Özel, TRT camiasında ve izleyicileri arasında saygın bir isim olarak hatırlanacak.




