Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, dolu yağışının etkili olduğu tarım arazilerinde incelemelerde bulunmak amacıyla Şehzadeler İlçesi Yeniharmandalı Mahallesi’ne gitti. Buradaki üreticilerle görüşen İl Müdürü Öztürk, durum analizi yaparak üreticilerin yaşadığı zorluk karşısında geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Meslekte 41 yıl geçiren öğretmen emekli oldu Meslekte 41 yıl geçiren öğretmen emekli oldu

Dolu Yağışında Hasra Tespiti

Pamuk, domates ve bağ alanlarında incelemelerde bulunan İl Müdürü Öztürk, Yeniharmandalı Muhtarı Veysel Akkoyun ve üreticilerden bölgedeki hasara dair bilgiler aldı. İl Müdürü Öztürk’e incelemelerinde Şehzadeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Çınar Aydoğan eşlik etti.

Dolu Yağışında Hasra Tespiti (6)

Tarım Sigortası ile ürünler güvencede

Manisa ve çevre ilçelerinde etkili olan dolu ve sağanak yağış, bazı tarımsal alanlarda zarara yol açarak tarım ürünlerinin olumsuz etkilenmesine neden oldu.

Dolu Yağışında Hasra Tespiti (5)

Hasar belirleme çalışmalarını başlandığını söyleyen Öztürk,

“Dolu ve şiddetli yağıştan etkilenen Mahallelerimizde hasar belirleme çalışmalarına başladık. Üreticilerimizi mağdur etmemek amacıyla Müdürlüğümüz olarak gerekli çalışmaları yürütmekteyiz.  Tarım sigortası ile tüm üreticilerimiz ürünlerini sigorta yaptırarak hem ürünlerini hem de kazançlarını güvence altına almalılar. Zarar gören üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, afetsiz bir sezon diliyorum” ifadeleri kullandı.

Dolu Yağışında Hasra Tespiti (1)

Dolu Yağışında Hasra Tespiti (2)

Dolu Yağışında Hasra Tespiti (3)

Kaynak: HABER MERKEZİ