Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in, seçim beyannamesinde sözünü verdiği ‘Kent Meydanı Projesi’nin yapımına başlanıyor.KOCAELİ (İGFA) - Göreve geldiği günden bu yana birçok ilke imza atarak “Yeni Dilovası’nı” inşa etmek için çalışan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, modern Dilovası için yine bir ilke imza atıyor.

Dilovası’nın kuruluşundan bu yana hizmet veren ve birçok belediye başkanı ağırlayan Dilovası Belediyesi hizmet binası yıkılarak yerine otopark sistemli kent meydanı yapılacak.

Başkan Hamza Şayir’in seçim beyannamesinde yer alan kent meydanı projesi için başlatılan çalışmalar kapsamında mevcut binanın yıkımı için geçtiğimiz Ocak ayında ihale yapılmıştı. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle geciken yıkım çalışmalarına önceki gün başlandı.

Yıkım işlerinin bitmesinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi tarafından projesi hazırlanan otopark sistemli kent meydanının inşaatı için de çalışmaların başlatılacağı ve kısa bir süre içerisinde bitirilerek Dilovalılar’ın hizmetine açılacağı belirtildi.

HİZMETLER KÜLTÜR MERKEZİNDE VERİLECEK

6 ay önce bina içerisinde hizmet veren birimlerin taşınma çalışmaları başlatılırken, vatandaşların mağdur edilmemesi noktasında özen gösterildi. Başkan Şayir’in makam odası ile birlikte vatandaşın yoğun olarak işlerini gördüğü birçok birim Kültür Merkezinde yapılan tadilatların ardından çalışmalarına burada başladı.

Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor

Otoparklı Kent Meydanı Projesi’nin Dilovası’na prestij katacağını belirten Başkan Şayir, yaptığı açıklama da, ilçeye yakışır bir otoparklı kent meydanı projemiz için çalışmalarına start verdiklerini belirterek, "Mevcut belediye binamızdaki birimlerimizi Kültür Merkezimizde yaptığımız tadilatların ardından buraya taşırken, eski binamızın yıkım çalışmalarına da başlandı. İnşallah yıkım çalışmalarının ardından, yakında da tüm Dilovalı hemşerilerimle birlikte kent meydanımızın temelini atmış olacağız" diye konuştu.

Kaynak: igf