Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan 2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı. 20 Temmuz 2025’te gerçekleştirilen sınava giren adaylar, bugün itibariyle sonuç ekranına ÖSYM’nin resmi internet adresinden ulaşabiliyor.
2 yıllık ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin 4 yıllık lisans programlarına geçişini sağlayan DGS’de, tercih sürecinin kısa süre içinde başlaması bekleniyor. Henüz resmi tercih takvimi paylaşılmasa da önceki yıllara bakıldığında, tercihlerin sonuçların açıklanmasından yaklaşık bir hafta sonra başlaması öngörülüyor.
Adaylar, DGS Kılavuzu’nda yer alan kontenjan ve taban puanlar doğrultusunda tercih listelerini oluşturacak. Tercihlerde, sadece mezun olunan alanla ilgili ve şartları karşılayan lisans programları seçilebilecek. DGS’de adaylar en fazla 30 tercih yapabilecek.
Yerleştirme işlemlerinin ardından boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme süreci başlatılacak. ÖSYM, ek yerleştirme tarihlerini daha sonra duyuracak.





