Manisa'da ilgi alanı değerli taşlar olan ve Paleontoloji ile ilgilenen doğasever Hakan Katar, Salihli'de bulunan fay hattı üzerinde tespit ettiği deprem alameti kabul edilen çökme ve gaz sızıntısını yetkililere bildirdi, Çevre Şehircilik Müdürlüğü, AKUT ve Jandarma bölgede inceleme başlattı.

Aktaş’tan şehit arkadaşının ailesine ziyaret Aktaş’tan şehit arkadaşının ailesine ziyaret

57593Ddb Fa6B 4C1A A966 4D9649C0F9Af

Manisa'da ilgi alanı değerli taşlar olan ve Paleontoloji ile ilgilenen doğasever Hakan Katar, bir yıl arayla gittiği Salihli'de bulunan fay hattı üzerinde deprem alameti olarak bilinen doğa olayı ile karşılaştı. Bunun üzerine durumu anlatan video çekimlerini ve gerekli olan tüm verileri yetkililere gönderen Hakan Katar, kısa sürede geri bildirim aldığını ve bölgeye uzmanların gelmeye başladığını söyledi.

800F36Fb 6A34 4414 89Cd E44B4E04B5E7

Hakan Katar tespit ettiği durum ve gelişmelerle ilgili şu bilgiyi verdi:

"Geçen sene jips kristalleri araştırmak için gittiğimiz Salihli bölgesindeki fay hattına, geçen hafta Ege bölgesinde yaşanan son depremin ardından tekrar gittik ve bölgede doğal çökmelerin oluştuğunu, aynı zamanda yoğun miktarda gaz salınımı olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine araştırmamızı gaz salınımı olan bölgelerde yoğunlaştırdık ve gördük ki ciddi derecede bir salınım mevcut. Bu tür gaz salınımları tektonik olarak faal olan yerlerde olur ve bölge dalma batma zonudur. Bunun üzerine yetkili mercilere bölgeden çekmiş olduğumuz videoları göndererek bilgi verdik, kısa sürede dönüş aldık. Üniversiteden gelecek olan bilim ekibi, Valilik ve Jandarma Komutanlığı yetkilileri ile bölgede detaylı bilimsel araştırma yapacağız."

Kaynak: HABER MERKEZİ