Sözcü TV ‘de yayınlanan ve Ebru Baki’nin moderatörlüğünü yaptığı Ebru Baki ile Para Politikası isimli programda yayına katılan gazeteci yazar Deniz Zeyrek’in iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Bugün yayınlanan programda TÜİK ve ENAG ‘ın açıkladığı enflasyon oranları ve Merkez bankası eski başkanı Hafize Gaye Erkan gündem konusu oldu.

Ebru Baki ile Para Politikası isimli programa Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Ekonomist Devrim Akyıl ve Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz katıldı.

1

Eğitim sisteminde yapılan haksızlık gündemde Eğitim sisteminde yapılan haksızlık gündemde

Ocak ayı Enflasyon verileri hakkında yorumlarda bulunan Şeref Oğuz,

Enag Enflasyon verileri için “Evet Rasyonel “dedikten sonra Ebru Baki’nin, “Bizimki bundan bile yüksek. Süt olmuş 50 TL, Enflasyon hız kesti. Biraz gerileyecek falan diyorlar ya neyse. TÜİK en son Temmuz ayında ENAG verilerini yakalamıştı. Bir daha yakalayamadı. Bakalım bu ay yakalayacak mı bakacağız” yorumuna istinaden Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz ise TÜİK ile ilgili “yakalamak durumundaydı. Bir önceki ay maaş artışlarına teşkil edecek artışları ilan etti. Artık biraz rasyonele dönebilirdi ama rasyonele dönüşü de biraz kısa sürdü. Yeniden değerleme, birikmiş zamlar, Ocak ayı içerisinde doğal fiyat artışları piyasaya yansıması ile birlikte zaten yüksek bir oran getiriyor. Şu ana kadar en yüksek oran % 6 idi. Galiba % 6 ‘ninda üzerinde bir oran açıklanırsa bir rekor kıracağız” diyerek sözlerini sürdürdü.

Oğuz, açıklamalarına şöyle devam etti.

Enflasyon oranı ile ilgili olarak “Giden Merkez Bankası eski başkanımız Hafize Gaye Erkan %36’ya ineceğini belirtmişti. Daha açıklanmadan %36- %42 arasında olur dediğini hatırlıyorum. Biz rakamları terbiye etmeye çalışıyoruz. Enflasyonu değil” dedi.

2

Ebru Baki ile Para Politikası isimli programın devamında yayına katılan gazeteci- yazar Deniz Zeyrek’in ise eski Merkez Bankası başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında şu yorumlarda bulundu.

Zeyrek,

“Ankara, böyle kendisini parlatmaya çalışan, halkla ilişkiler çalışması yapan bürokratlardan pek hoşlanmaz. Bu bir kulis bilgisidir. Hafize Hanımın babası, benim kızım ilk Merkez Bankası kadın başkanı olduğu gibi ilk kadın Cumhurbaşkanı olacak bu ülkede diye sağda solda konuşuyormuş. Bunu bana bir Ak Parti yöneticisi anlattı.” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ