Dün akşam 22:00 sularıydı sizlerinde bildiği gibi olağan üstü durumların habercisi olduğumuz başlangıç saatiydi.
Bir İzmirli olup Ankara aşığı olarak Ankara'da yıllardır yaşarken itiraf ediyorum dün gece ilk kez Ankara kabustan farksızdı.
Alçaktan uçan savaş uçakları ters birşeyler olduğunun en belirgin habercisiydi. Haberleri açtığımda İstanbul ve Ankara'yı kuşatan tanklar ve f16lar arasında darbe demeye dili varmayan sunumlar yapıyorlardı.
Biz dün gece bütün ülke olarak darbeyle darp edilenlerdik, yine sebepsizce ocağına şehit düşenler oldu. Ve yine ana yüreklerinde bombalar patlatılırken sokaklardaki bombalarda eksik kalmadı.
Söyler misiniz bana darbe ne demekti? Dün gece öğrendiğimiz gibi maganda showu muydu? Demokrasiyle darbenin yandaşlığı var mıydı? Belki geldi geçti bir günlük bir durumdu ve sabaha kadar uykusuz kalsakta çok şükür atlattık diyor kimileriniz. Belki hala yaşanılanların şokunda ne olacağını kestiremeden korkuyla evinde siper olanlarımız var. Ya da meydanlara çıkarak "burdayız" mesajı verenler.
Evet sokağa çıkma yasağı yok fakat sokağa adım attığımızda hiçbirşeyin garantisi de yok maalesef. Bugün çoğu esnaf kepenk indirmiş,dolar tabi yine yükselişte,insanların psikolojileri her an korkuyla tetikte. Hadi biri bana darbenin asıl amacını anlatsın aslında hepimiz biliyoruzda türklüğün en büyük özelliğidir kötüyü konuşmayı sevmeyiz gıybet gibi gelir yerin kulağı var der susarız. Biz ki vicdanı hat sahfada vatani duyguları hat safhada olan bir toplumuz biz ki çocuğuna yaşlısına gencine en güzel kelimelerle vatan sevgisini aşılayanlarız. Biz asla ve asla askeriyle polisini düşman gibi karşı cephelerde göremeyecek benlikteyiz. Darbenin darp edilenleriyiz fakat demokrasiden ve Cumhuriyetin bekçiliğini yapmaktan vazgeçmeyecek and içmiş deviriz. Ve dün yaşananları da tarihe not ederek gelecek nesillerimize "darp eden darbe silüetini " resmedeceğiz.

Editör: TE Bilisim