Yargıdan 'damsız girilmez' uygulamasına dair karar çıktı. Bazı vatandaşlar bu uygulamanın devam etmemesi gerektiğini söylerken bazıları uygulamanın yararlı olduğunu vurgulayıp devam etmesi gerektiğini belirtti. Bir vatandaş da "Yurt dışında da damsız girilen mekanları gidip deneyimlemiş biri olarak kesinlikle bu uygulamanın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Çok sayıda eğlence mekanının değişmeyen kurallarından bir tanesi; 'damsız girilmez' uygulaması. Bu uygulama; yalnız erkeklerin bazı eğlence mekanlarına girmesini yasaklıyor yani o mekanlar onları kabul etmiyor. Son olarak böyle bir durum mahkemeye taşındı ve dikkat çeken bir karar çıktı. İşte vatandaşların bu uygulamayla ilgili yorumları...

Ghjkl
Haber Global'de yer alan habere göre; bazı mekanlarda damsız girenler kapıdan geri dönüyor. Ancak 'damsız girilmez' uygulaması eğlence mekanlarına gidenleri ikiye böldü.

Mikrofon uzatılan bir kadın vatandaş "Hem bir işletmeci olarak, hem bir kadın olarak bu uygulamanın da devam etmesi taraftarıyım" dedi.

Bir erkek vatandaş ise "Sistem devam etmemeli. Eşitsizlik yaratıyor. Toplumun dengesini bozuyor aslında. Pozitif ayrımcılığa kaçıyor" ifadelerini kullandı.

Eğlence mekanlarındaki damsız girilmez uygulaması tartışmalara neden oldu. Uygulama kadın ve erkek arasında eşitsizliğe neden olduğu gerekçesiyle dava konusu oldu.

Ankara Barosu avukatlar partisi etkinliği düzenledi. Eğlence mekanındaki organizasyona tek başına gelen erkeklerin alınmayacağı açıklandı. Bunun üzerine konu mahkemeye taşındı.

Mikrofon uzatılan bir genç erkek vatandaş "Çift gelenler var, tek gidenler de var. Damsız girilen mekanlarda bazıları problem çıkarabiliyor." dedi.

Bir genç kadın vatandaş ise "Yurt dışında da damsız girilen mekanları gidip deneyimlemiş biri olarak kesinlikle bu uygulamanın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

20 bin öğretmen atamasının tarihi belli oldu 20 bin öğretmen atamasının tarihi belli oldu

Ankara bölge idare mahkemesi damsız girilmez uygulamasına izin verdi.

Bir vatandaş da "Bazı damsız girilen ortamlarda sıkıntı çıkabiliyor. Ben işletmelerin de bunu düşündüğünü düşünüyorum" dedi.

Başka bir vatandaş ise "10 kişilik erkek grubu... Mutlaka içinden birinde bir sıkıntı çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Karar kamu düzeni ve güvenliği açısından kamusal yararla ilişkilendirildi.

Kaynak: MYNET