Manisa’da kadın hakları coşkusu: Seçme ve seçilme hakkının 91. yılı kutlandı
Manisa’da kadın hakları coşkusu: Seçme ve seçilme hakkının 91. yılı kutlandı
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yılın 19’uncu toplantısı için Beştepe’de toplanacak. Toplantının ana gündem maddelerinden biri Gazze’deki gelişmeler olacak. Mısır’da atılan tarihi imzalar sonrası, ateşkes sürecinde Türkiye’nin üstleneceği aktif rol değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhataplarıyla yürüttüğü temaslar, insani yardımların hızla bölgeye ulaştırılması ve Gazze’nin yeniden inşası süreci toplantıda ele alınacak.

Terörle mücadelede yeni aşamalar

Kabine toplantısının bir diğer önceliği, terörsüz Türkiye hedefi olacak. Meclis’teki komisyon çalışmaları ile PKK’nın silah bırakma sürecinde gelinen aşama değerlendirilecek. Ayrıca, Suriye ve SDG’nin bölgedeki faaliyetleri de gündeme alınacak. Dışişleri ve Savunma Bakanları ile MİT Başkanı’nın Suriyeli muhataplarıyla gerçekleştirdiği kritik toplantıların çıktıları toplantıda ele alınacak.

Ekonomide son durum ve hedefler

Ekonomi başlığı altında ise, Orta Vadeli Program ve 12’nci Kalkınma Planı çerçevesinde yürütülen çalışmalar değerlendirilecek. Toplantıda enflasyonu tek haneye indirme hedefi, ekonomik göstergelerdeki son durum ve atılacak adımlar masaya yatırılacak.

Bu toplantı, Gazze’den ekonomiye, terörle mücadeleden bölgesel iş birliklerine kadar yoğun bir gündemi kapsayan kritik bir zirve niteliği taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ