Çukurova Kimya Endüstrisi A.Ş., Manisa’daki tesislerinde yaklaşık üç yıldır yürüttüğü yatırım projesinin ilk iki etabını tamamladı. Yeni Reçine ve Formalin Tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı. Güncel değeriyle yaklaşık 1,3 milyar TL’yi aşan yatırımın, şirketin üretim kapasitesini ve uluslararası pazardaki gücünü artırması hedefleniyor.
2027'de Yeni Yatırımlar Devreye Girecek
Haziran 2026 sonunda faaliyete geçen yeni Reçine Tesisi ile üretim kapasitesini iki katına çıkaran şirket, projenin üçüncü aşamasında Fenol Geri Kazanım Tesisi ve yeni reaktör yatırımını hayata geçirmeyi planlıyor. Fenol Geri Kazanım Tesisi’nin 2027 yılında devreye alınması hedefleniyor.
45'ten Fazla Ülkeye İhracat
1974 yılından bu yana faaliyet gösteren Çukurova Kimya, 45’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Şirket, 2016 yılından bu yana 50 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yaparken ham madde ithalatına bağımlılığı azaltmak ve yerli üretimi güçlendirmek amacıyla Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor.
“Üretim Gücümüze İnanıyoruz”
Çukurova Kimya Endüstrisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar Çetin, yatırımlara ilişkin yaptığı açıklamada, “1974 yılından bu yana sanayimize hizmet veren köklü bir kuruluş olarak, ülkemizin üretim gücüne inanıyor ve bu inancımızı yatırımlarımızla ortaya koyuyoruz. 2016'dan bu yana gerçekleştirdiğimiz 50 milyon Euro'nun üzerindeki yatırım hacmi, uzun vadeli büyüme kararlılığımızın somut bir göstergesidir.” ifadelerini kullandı.
Çetin, yeni yatırımlarla üretim altyapısını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek projeye katkı sunan kurumlara, iş ortaklarına ve çalışanlara teşekkür etti.
Sanayi Temsilcileri Açılışta Buluştu
Açılış programına Çukurova Kimya Endüstrisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar Çetin, Türkiye Döküm Sanayicileri Derneği (TUDÖKSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Deniz, Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Demirci ile TUDÖKSAD Eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizciler Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Umur Denizci konuşmacı olarak katıldı.









