CHP İl Başkanlığı'ndan, Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in adaylık belgesinin ve meclis üyeleri listesinin geç verildiği gerekçesiyle ilgili bir açıklama geldi.

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper'in konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle,

"Bilindiği üzere, mevcut Belediye Başkanımız ve Belediye Başkan adayımız Sayın Zeki Bilgin'in adaylık belgesinin ve meclis üyeleri listesinin geç verildiği gerekçesiyle partimiz Saruhanlı'da seçim yarışında olamayacaktır. Belediye Başkanımız Zeki Bilgin'in Saadet Partisi'nden aday gösterilmesine ilişkin aldığımız karar sonrası İlçe Seçim Kurulu'na adaylığının kabul olmaması yönünde itiraz yapılmıştır.

Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu’ndan bugün aldığımız bilgiye göre, mevcut Belediye Başkanımız Sayın Zeki Bilgin'in Saadet Partisi'nden seçime girmesine ilişkin yapılan itiraz kabul edilmiştir. Zeki Bilgin'in adaylığına ilişkin yapılan itiraz, Siyasi Partiler Kanunu'nun 40. maddesine göre kabul edilmiştir.

Saruhanlı İlçe Seçim Kurulu'nun kararına ilişkin Manisa İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu'nda itiraz sürecini yürütmekteyiz.

Öte yandan, AK Parti Saruhanlı Belediye Başkan adayı Ekrem Cıllı'nın, AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden zamanında istifa etmediği gerekçesiyle adaylığının iptal edilmesine ilişkin yaptığımız itiraz reddedilmiştir. Bu konuda da İl Seçim Kurulu ve YSK nezdinde ilgili süreç devam etmektedir.

Son Dakika! Resmi Gazete'de yayımlandı | Lokanta ve kafelerde  KDV oranları artırıldı! Son Dakika! Resmi Gazete'de yayımlandı | Lokanta ve kafelerde KDV oranları artırıldı!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: HABER MERKEZİ