Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Saruhanlı Koordinatörü ve Saruhanlı eski Belediye Başkanı Zeki Bilgin, görevinden istifa etti. Bilgin’in istifası, son dönemde yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla birlikte partide geniş yankı uyandırdı.
CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Bilgin’in istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada parti içinde “liyakat” ve “disiplin” vurgusu yaptı. Özalper, “Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’yi yönetmeye talip bir partidir. Bu süreçte önce disiplin, sonra ciddiyet gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Zeki Bilgin’den dikkat çeken mesaj: “Cesaret bazen vazgeçmektir”
İstifasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Zeki Bilgin, dolaylı biçimde sürece gönderme yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Cesaret bazen seçtiklerin değil, vazgeçtiklerindir. Kendi ışığına güvenen başkasının parlamasından korkmaz. Ya nasip dedik, yeni bir sayfa ve yeni bir yol çizdik.”
“Liyakatli kadrolarla devam etme kararı aldık”
CHP İl Başkanı Özalper, Bilgin’in istifasına ilişkin soruları yanıtlarken, “Kendisinin bir takım beklentileri vardı. Ancak biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak birilerini kayırmak yerine liyakatten yanayız. Liyakatli kadrolarla, liyakatli bir genel müdürle yola devam etmeye karar verdik. Kendisi de bu durumdan rahatsızlığını dile getirdi ve emeklilik dilekçesini verdi. Bundan sonraki süreçte yollarımızı ayırmak daha sağlıklı olacaktır.” dedi.
Yeni dönemde parti içi disiplini ön plana çıkaracaklarını belirten Özalper, “Ufak tefek çatlak sesler çıkabilir, ancak bunlar susacak. Biz Türkiye’yi yönetmeye karar verdik ve bunun için kararlı adımlar atıyoruz.” şeklinde konuştu.
“Doğru olanı yapmak için bu koltuktayım”
Açıklamalarının devamında partinin geleceğine odaklandığını ifade eden Özalper, “Ben bu koltukta geleceğe dair planlar değil, doğru olanı yapmak için oturuyorum. İki yıl sonra bu koltuktan kalktığımda ‘doğru olanı yaptım’ diyebilmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
MASKİ iddiası gündemde
CHP İl Başkanı Özalper’in “liyakatli bir genel müdürle yola devam ediyoruz” açıklaması, kulislerde yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Özalper’in sözleri, Zeki Bilgin’in MASKİ Genel Müdürlüğü görevine talip olduğu ve bu talebin kabul görmemesi üzerine istifa ettiği yönündeki iddiaları güçlendirdi.
MASKİ iddiası gündemde
CHP İl Başkanı Özalper’in “liyakatli bir genel müdürle yola devam ediyoruz” açıklaması, kulislerde yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Özalper’in sözleri, Zeki Bilgin’in MASKİ Genel Müdürlüğü görevine talip olduğu ve bu talebin kabul görmemesi üzerine istifa ettiği yönündeki iddiaları güçlendirdi.





