DİSK/Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), Ağustos 2025 dönemi açlık ve yoksulluk sınırı verilerini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken aylık harcama 26 bin 149 TL, temel yaşam giderlerini kapsayan yoksulluk sınırı ise 90 bin 450 TL olarak belirlendi.
“Kadınlarımız hem evde hem işte ağır yük taşıyor”
CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Tahmilci, açıklanan verilerin özellikle kadınların omuzundaki ekonomik yükü ortaya koyduğunu belirterek, “Bugün kadınlarımız evini geçindirmek, çocuklarını sağlıklı beslemek için büyük çaba sarf ediyor. Açlık sınırı 26 bin lira, yoksulluk sınırı ise 90 bin lirayı geçmiş durumda. Kadınlar hem iş yaşamında hem de evde ağır yük taşıyor. Hükümet ise halkın gerçek sorunlarını görmezden gelerek sadece koltuk kavgasıyla meşgul” ifadelerini kullandı.
“Ülkenin gerçek sorunu açlık ve yoksulluktur”
Tahmilci, iktidarın ekonomi politikalarının başarısızlığına dikkat çekerek, “Ülkenin gerçek sorunu açlık ve yoksulluktur. Ancak iktidar, lüks içinde yaşamını sürdürürken halkın yaşadığı sıkıntılara kulaklarını tıkamaktadır. Bu adaletsiz tablo değişmediği sürece, kadınlarımız ve ailelerimiz büyük zorluk yaşamaya devam edecektir” dedi.





