Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etmesi hakkında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklamalarda bulundu. Özel, "Dün gece Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Gaye Hanım görevinden kendince istifa etti. Recep Tayyip Erdoğan'a sorarsan da görevinden alındı. 5 yılda 5'inci başkan. Son başkan 5 yıllığına gelmişti, her şeyi düzeltecekti, 9 ayın sonunda görevden aldılar. Aslında geçtiğimiz haftalarda nereye gittiğini biliyorduk. Genç, eğitimli bir kadın, Tayyip Erdoğan çağırmış, gelmiş ve görev yapıyor. Ancak görev yaptığı kurum Cumhuriyet'in kurumu. Onunla uğraşmaya başladılar. 1,5 yaşında evladı ile uğraşmaya başladılar. Anası, babası ile uğraşmaya başladılar. İstifaya zorladılar" dedi.CHP'nin Manisa Büyükşehir ve 17 ilçe adayı düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Şehzadeler ilçesindeki Manisa Atatürk Spor Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısına CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Özel, toplantıda Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu. Özel konuşmasına "Biz, bugün Manisa, Türkiye nasıl değişir, Manisa'da yüzler nasıl güler, Türkiye'de yüzler nasıl güler, Manisa'da yoksula, garibana, işsize nasıl sahip çıkarız, Türkiye'de emeklinin, emekçinin yüzünü nasıl güldürürüz, öyle bir yürüyüşün peşindeyiz. Onu konuşmaya geldik" diyerek başladı. 31 Mart'taki yerel seçimlerin kendileri için ilk sınav olacağını belirten Özel, "Önce 31 Mart'ta yerel seçimlerde ilk büyük sınavı vereceğiz, ardından Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında bu memleketi, Cumhuriyet'i kuran, Cumhuriyet'in kurucu kadrolarını sayan, kuruluş ilkelerine bağlı olanların CHP'lilerin yöneteceği halkın iktidarını kuracağız. Buna söz veriyoruz" diye konuştu.

GÜNCELLEME - Manisa'da iki otomobil çarpıştı, 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı GÜNCELLEME - Manisa'da iki otomobil çarpıştı, 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

MERKEZ BANKASI BAŞKANININ İSTİFASI

Merkez Bankası başkanının istifasına da değinen Özel, "Ülke malumunuz, hep birlikte yaşıyoruz. Çok kötü yönetiliyor. Ülkenin en büyük sorunu enflasyon ve hayat pahalılığı. Hayat pahalılığı ile mücadeleyi kim yapacak? Kanunlara göre bir tek kurum var. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası fiyat istikrarını sağlamakla, enflasyonla mücadeleyle görevli kurum. Bu nedenle iktidar hükümet tarafından atanacak ama politikaları uygularken özerk, bağımsız olacak, doğru kararlar verecek. Bu yüzden de 5 yıl süreyle başkanı değişmeyecek. Kanun öyle yazmış. Yıllarca 5 yılda değişmiş, istisna olmuş 4 yılda değişmiş. Ancak dün gece Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Gaye Hanım görevinden kendince istifa etti. Recep Tayyip Erdoğan'a sorarsan da görevinden alındı. 5 yılda 5'inci başkan. Son başkan 5 yıllığına gelmişti, her şeyi düzeltecekti, 9 ayın sonunda görevden aldılar. Aslında geçtiğimiz haftalarda nereye gittiğini biliyorduk. Genç, eğitimli bir kadın, Tayyip Erdoğan çağırmış, gelmiş ve görev yapıyor. Ancak görev yaptığı kurum Cumhuriyet'in kurumu. Onunla uğraşmaya başladılar. 1,5 yaşında evladı ile uğraşmaya başladılar. Anası, babası ile uğraşmaya başladılar. İstifaya zorladılar" dedi.
 

Kaynak: son dakika