İnegöl'de Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 sokak asfaltlandı İnegöl'de Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 sokak asfaltlandı

Dava öncesinde yargılanan gazeteci Leyla Doğan’a destek olmak amacıyla CHP Manisa Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Yunumesre İlçe Başkanı Av.Yalçın Arcak, CHP Şehzadeler İlçe Başkanvekili Av.Mert Kösemen, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şadiye Uysal, Manisa Barosu eski başkanı Av.Ali Arslan ve partililer katıldı. 
“ERGÜN’ÜN SALTANAT ÖZENTİSİNİN BİR ÖRNEĞİNİ YAŞIYORUZ”
Basın açıklamasında söz alan CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, haberinde kişisel bir veri paylaşmamasına rağmen hakkında ‘Kişisel Verileri Yayınlama’ suçlamasıyla yargılanan gazeteci Leyla Doğan’ın yanında olduklarını dile getirdi. 
CHP’li Balaban, yargılamayı MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kentte kurmak istediği saltanat özentisinin bir örneği olarak değerlendirerek şu ifadelere yer verdi: “1 Kasım Saltanat’ın kaldırılmasının yıldönümünde hem genelde hem yerelde saltanat özentileri bitmiyor. Son 20 yıldır Türkiye genelinde Recep Tayyip Erdoğan bir saltanat sistemi kurdu. Manisa özelinde Erdoğan’ın aratmayarak kendisine özel bir saltanat sistemi oluşturdu. Bir gazeteci arkadaşımızın yargılanması da Ergün’ün saltanat özentisinin acı bir örneğidir. Gazeteci arkadaşımız Cengiz Ergün’ün damadına yaptığı yüzde 50’lik zam haberi nedeniyle yargılanıyor. Hızlı bir şekilde hazırlanan iddianame ile yargılaması devam ediyor. Ancak bizler nerede bir mağduriyet varsa o mağdurların yayındayız. Siyasi düşüncesine, inancına, etnik kökenine bakmadan her zaman mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz. Nasıl haksızlığa uğrayarak yargılanan gazeteci arkadaşımız Hülya Kılınç’ın yanında olduysak, şimdi de gazeteci dostumuz Leyla Doğan’ın yanında olmaya devam edeceğiz. Gazetecilik mesleğini hakkıyla yapan, halka gerçekleri yansıtan tüm gazeteci arkadaşlarımızın yanındayız. Türkiye’de gazeteciliğin suç olması abesle iştigaldir. Ama Millet İttifakı’nın yeni döneminde gazeteciliğin suç olmasını ortadan kaldıracağız.”
“GAZETECİLİK SUÇ DEĞLİDİR YARGILANAMAZ”
Yargılanan gazeteci Leyla Doğan’ın anayasal hak olan halkın haber alma özgürlüğü görevini yerine getirdiğini söyleyen CHP Yunusemre İlçe Başkanı Av. Yalçın Arcak ise geçtiğimiz haftalarda TBMM’den geçen sansür yasası ile bu tür yargılamaların artacağına inandıklarını dile getirdi. 
CHP’li Av.Arcak yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Manisa büyükşehir belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Manisa Büyükşehir Belediyespor’da basketbol antrenörlüğü yapan damadı Göktuğ Dilbazer’e usulsüz bir şekilde verdiği yüzde 50 zam oranını haberleştirdiği için bir gazeteci arkadaşımız hakkında dava açıldı. Geçtiğimiz haftalarda TBMM’de sansür yasasının görüşmeleri yapıldı ve AKP’nin MHP’nin oylarıyla kabul edildi. Bu yargılama belki sansür yasası ile alakalı olmayabilir. Ama bu yasanında aslında nasıl bir garabet bir yasa olduğunu vurgulamamız gerekir. Çünkü önümüzdeki günlerde ve aylarda bu yasa ile birlikte böyle davalar daha çok artacak. Birçok gazeteci arkadaşımız yargılanmak zorunda kalacak. Gazeteci arkadaşımızda sadece mesleğini doğru bir şekilde yaptığı için yargılanıyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün damadına yüzde 50 zam veriyor bunda bir sorun yok. Ama bunu haberleştiren bir basın emekçisi çok kısa sürede yazılan bir iddianameyle yargılanıyor. Bu şehirde yapılan usulsüzlüklere, haksızlıklara birçok suç duyurusunda bulunmamıza karşın üzerinden aylar geçmesine rağmen herhangi bir yargılama yapılmadı. İddianameler yazılmadı. Ama bir basın emekçisi halkın anayasal hakkı olan haber alma hürriyetini yerine getirdiği için yargılanıyor. Yaşanan bu durumu kınıyorum. Artık bu ülkede adaletin olduğuna inanıyorum. Basın emekçisi arkadaşımızın da beraat edeceğine inanıyorum. Gazetecilik suç değildir, yargılanamaz.”
“ERGÜN TEK ADAM REJİMİNE HIZLI BİR ŞEKİLDE ADAPTE OLMUŞ”
Davayı takip eden CHP Şehzadeler İlçe Başkanvekili Av. Mert Özkösemen ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Türkiye’deki ve Manisa’daki tek adam zihniyeti maalesef bizi her zaman bu adliyelerin önüne getiriyor. TBMM’den geçen sansür yasasıyla alakalı bir konu olmamasına rağmen, bu durum sansür yasasını getiren bir zihniyetin yaşattığı durumla karşı karşıyayız. 2022 yılında halen daha gazeteciliğin suç olmadığını, halkın haber alma özgürlüğünün anayasal bir hak olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Sayın Cengiz Ergün’ün 20 yıllık tek adam rejimine hızlı bir şekilde adapte olması gerçekten güzel. Ama rahat olsun kendisi de kısa bir süre sonra değişecek. Geriye kentine yaşattığı olumsuzluklar kalacak. Haksızlıklara uğrayan tüm gazeteci arkadaşlarımızın her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.”
Basın açıklamasında yer alan Manisa Barosu eski Başkanı Av. Ali Arslan, gazeteci Leyla Doğan’ın yargılanmasını gazetecilere verilmek istenen bir gözdağı olarak değerlendirerek açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Bir haberin bu kadar kısa süre içerisinde hakkında iddianame düzenlenip dava açılması ve bir aylık süre içerisinde duruşma günün gelmesi yargı sisteminin ne kadar hızlı çalıştığını gösteriyor. Ancak gazeteci arkadaşımızın yapmış olduğu haberin içeriğinde yanlış bir durum yoktur. Haber yapılmamasını teşkil edecek bir durum yoktur. Bu yargılama, haber yapmak isteyen, gerçekleri halkla paylaşmak isteyen gazetecilere bir gözdağı vermek anlamına gelir. Bu bir senaryodur ve yaptıkları senaryo çökecektir. İnancımız yargılama sonucunda gazeteci arkadaşımız beraat edecektir. Bizde gerçek adaletin yerini bulması için kendisine her türlü desteği vereceğiz.”
“BU DURUMLAR BİZİ KORKUMATAMAZ”
Basın açıklamasında son olarak söz alan ve yargılanan gazeteci Leyla Doğan ise, halkın doğru ve güvenilir haber alma hakkı çerçevesinde mesleklerini yapmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün damadına yüzde 50 oranında zam yapılırken bir sıkıntı yok. Damat yüzde 50 zammı cebine indirirken yine sıkıntı yok. Ama biz bunu haber yaptığımız için bir yargılama ile karşı karşıya kalıyoruz. Ama bunlar bizi korkutamaz. İşimizi yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından basın açıklamasına katılanlar gazeteci Leyla Doğan’ın 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmasına geçti.

Editör: Vehbi Gönül