Yunusemre | Yağcılar’da üreticilerin ulaşımı kolaylaşıyor Yunusemre | Yağcılar’da üreticilerin ulaşımı kolaylaşıyor

Türkiye'nin en pahalı suyunu Manisalılara kullandıran ve her ay TÜFE oranında zam yapılmasını sağlayan Cengiz Ergün her ne kadar su konusuna geçiştirmeye çalışsa da, CHP Manisa Büyükşehir Adayı Ferdi Zeyrek'in 1 Nisan'dan itibaren suyun ilk 2 tonunu 1 lira yapacağı sözü, suyu halkın gündeminde tutmaya devam ediyor.
CHP Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi 1. Sıra Kontenjan Adayı Uğur Doğan, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimde MHP'li Cengiz Ergün veya CHP'li Ferdi Zeyrek'in seçilmesi durumunda Manisa'da ayda ortalama 15 ton su kullanan 3 kişilik bir ailenin ortalama su faturasını hesapladı.
İKİ ADAY ARASINDA YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE FİYAT FARKI
Doğan, Merkez Bankası'nın 2024 yılı enflasyon beklentisini dikkate alarak yaptığı hesaplamayı şöyle açıkladı“Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanan Manisa'da 31 Martta yapılacak yerel seçimleri mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kazandığında her ay TÜFE artış oranında su ücretlerine zam yapılacağından üç kişilik bir ailenin ortalama 15 ton su tükettiği dikkate alındığında, 2024 yılsonu Aralık ayı su faturası en iyimser rakamla TCMB'nın 2024 yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 36 artış oranına göre hesaplandığında ÇTV, KDV, Katı Atık Toplama ve Katı Atık Bertaraf ücretleri de dahil olmak üzere toplam 830,56 TL olacak. Seçimi CHP Büyükşehir Adayı Mimar Ferdi Zeyrek kazandığında ise üç kişilik aynı ailenin 15 tonluk su faturası tutarı 403,57 TL olacak.”

Editör: Deniz Alkım Kaynar