Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsalda kalkınmanın sağlanması ve üretimin devamlılığını sürdürmek amacıyla il genelinde zeytin, ceviz, badem, incir, Trabzon Hurması, ayva, kestane ve aronya olmak üzere 150.000 bin adet meyve fidanını 2022 yılı sonuna kadar üreticilerle buluşturacak. Bu kapsamda mevsimsel şartların uygunluğu doğrultusunda 72 bin 500 adet zeytin fidanının dağıtımına başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Selendi, Soma ve Kırkağaç ilçesinde üreticilerle bir araya geldi. Selendi ilçesinde gerçekleştirilen zeytin fidanı dağıtım törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Selendi Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Akkoç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ayhan, Selendi Muhtarlık İşleri Müdürü Önder Baştürk ve üreticiler katıldı.

Usta, ‘Gelire Katkı Sağlamayı Amaçlıyoruz’

Zeytin fidanı dağıtım töreni öncesinde üreticilere seslenen Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Manisa Büyükşehir Belediyemizin düzenlemiş olduğu Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında zeytin fidanı dağıtım töreninde sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün selam ve saygılarını iletiyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 2022 yılında yaklaşık 70 milyon liralık bir bütçe ile tarıma destek olmaya çalıştık. Bu çalışmalarımızdan birisi de Meyveciliği Geliştirme Projesi. Bugün fidan dağıtımımızı Selendi ilçemizle başlatıyoruz. Sadece Selendi ilçemize 17 bin 550 adet zeytin fidanı teslim edilecek. Önümüzdeki ay ceviz, badem ve Trabzon Hurması fidanlarımızı sizinle buluşturacağız. Yine önümüzdeki ay ceviz, badem, incir, Trabzon Hurması, kestane, aronya gibi değişik meyve gruplarından oluşan toplam 150 bin fidanı bu yıl üreticilerimize teslim edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda da bu çalışmayı arttırarak sürdürmeyi hedefliyoruz. Malum pandemi ve savaştan sonra tarım olmazsa olmaz olduğunu herkese ispatladı. Biz tarım sektöründe çalışanlar olarak bunun farkındaydık ama anlatmakta bazen zorluklar yaşıyorduk. Bu dezavantajlı koşullar tarım için belki bir avantaj noktasına geldi. Yerelde ve yerinde üretmenin ne kadar önemli olduğunu herkes bir daha idrak etti. Bu amaçla sizlerin bu topraklarda bu ülke adına üretim yapmanız için bizde yerel yönetimler ve kamu kurumları ile işbirliğinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde burada yine kasa, sepet, gübre, tohum, makine ekipman desteği gibi farklı projelerle bir araya geldik. Fidan dağıtımlarını Aralık ayı sonu gibi tamamladıktan sonra İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte hazırlıklarını yaptığımız damızlık koç projesi devreye girecek. Büyük ihtimalle Ocak ayı itibariyle başvurularını almaya başlarız. 500 adet koçun, Manisa’ya tahsisini TİGEM’den aldık. İl Müdürlüğümüzün kayıt sistemlerinde kayıtlı 30 ila 150 arasında kayıtlı, aşı veya takip işlemlerini İl Müdürlüğümüze yaptıran küçük üreticilerimize, Karacabey TİGEM’den alacağımız damızlık koçları da yılın ilk günlerinde sizlerle buluşturmayı hedefliyoruz. Burada tek amaç; kırsalda kalkınmanın sağlanması, tarımda ve üretimde verimliliğin sağlanması. Bu amaçla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün verdiği talimatla sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. İki dozer, bir ekskavatör 2 kamyondan oluşan ekipte Selendi’de göletlerde çalışıyor. Bu yağmur suyunu depolamak için bir an önce onları da bitirmek istiyoruz. Umarım bu fidanlarımız bir an önce toprakla buluşup bir an önce gelire katkı sağlamak için fayda sağlar. Bu duygularla hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Konuşmanın ardından zeytin fidanları üreticilere teslim edildi.

Üreticiler Teşekkür Etti

         Zeytin fidanlarını alan üreticiler, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

Aşağıtepe Mahalle Muhtarı Mustafa Ercan, “Cengiz Başkanımız hem bize bedava fidan veriyor, hem de zeytin dikimini teşvik ediyor. Bu kişilerden birisi bizzat benim. Kendisine çok teşekkür ederim”.

         Üretici Ceyhan Mercik, “Zeytinciliğin gelişimi için yapılan bu desteklere teşekkür ediyorum”.

         Üretici Yılmaz Daban, “Büyükşehir’in dağıttığı zeytin fidanları bizi sevindiriyor. 3 sene önce dağıttığı fidanlardan güzel zeytin topladım. Oldukça verimliydi. Teşekkür ederim.”

         Üretici Yaşar Şengül, “Zeytin fidanlarımızı bizden sonra çocuklarımız ve ülkemize katkı sağlamak için alıyoruz. Cengiz Ergün Başkanımıza çok çok teşekkür ederim”. 

Kırkağaç ve Soma’da Dağıtım Gerçekleşti

         Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Selendi ilçesinde 195 üreticiye 17 bin 550 zeytin fidanı dağıtımı yapılırken, Soma ilçesinde 26 üreticiye 2340 adet, Kırkağaç ilçesinde 22 üreticiye 1980 adet olmak üzere aynı gün içinde toplamda 21 bin 870 adet zeytin fidanı üreticiye teslim edildi.

Kırkağaç (2)Kırkağaç (1)Büyükşehir'in Zeytin Fidanları Üreticiyle Buluşuyor (1)