Etkinlik kapsamında, sigaranın zararları hakkında bilgilendirmeler yapılırken, katılımcıların kendi sağlık durumlarını daha yakından görmelerine olanak tanıyacak uygulamalar da düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 128 çalışanına solunum testi uygulandı. Katılımcılar, bu testle sigara kullanımının akciğer fonksiyonları üzerindeki zararlarını somut bir şekilde gözlemleyebilme fırsatı buldu.

Etkinlikte, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, Sağlık İşleri Koordinatörü Derya Hüner, Şube Müdürü Bilal Öztürk ve Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri Ayşe Doğru Özer, Recep Zümbül, Levent Çapur, Ozan Ağzı Ballı ve Yüksel Polat da yer aldı. Ayrıca, sigara bırakma sürecine yardımcı olabilecek uygulamalar hakkında da bilgi verildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden Çalışanlarına Sigara Bilinçlendirme Etkinliği (5)-1

"Sağlıklı Yaşamı Desteklemeye Devam Edeceğiz"

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, "Sigaranın hem bireysel hem de toplumsal sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek ve çalışanlarımızı sigara bırakmaya teşvik etmek istiyoruz. Onları bu konuda bilinçlendirmek istedik" dedi. İnce, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı yaşamı destekleyen farkındalık çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden Çalışanlarına Sigara Bilinçlendirme Etkinliği (1)-1

Bekir Başevirgen esnafla bir araya geldi  “Almanya’dan emekli olmasak biz de açız” Bekir Başevirgen esnafla bir araya geldi  “Almanya’dan emekli olmasak biz de açız”

Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Destek Çağrısı

Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sigarayı bırakmak isteyenlerin ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı üzerinden 7 gün 24 saat destek alabileceklerini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ