Yaşın ilerlediği ilk olarak kırışıklıklardan belli olmaktadır. Özellikle kadın cildinin daha yumuşak olmasından ötürü kırışıklık daha hızlı görülmektedir. Bu nedenle botoks uygulaması tercih edilerek daha genç bir cilde kavuşmak mümkündür. Yüz hatlarında bulunan belirgin çizgilerde botoks ile kendiliğinde giderilmektedir. Bu gibi durumları değerlendirmek isteyen kişiler ilk olarak Botoks fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir.
  • Alın bölgesi
  • Kaş arasındaki çizgileri
  • Göz kenarları
  • Dudak kenarı
  • Kazayağı
  • Boyun kırışıklıkları botoks uygulaması ile kısa sürede giderilebilmektedir.
Özel enjeksiyonlar ile cilde uygulanan botoks kaslara uygulanmaktadır. Herhangi bir zararı bulunmayan ve belirli süreliğine kullanılan botoks ince iğneler ile cilde enjekte edilmektedir. Hemen etkisini gösteren ve uzman tarafından verilen süre içerisinde aynı kalan botoks uygulaması vücudun birçok yerine yapılabilmektedir. Bu alanda da botoks fiyatları değişiklik gösterebilir. Bunun içinde tercih edeceğiniz yerin fiyatlandırma bilgisini de öğrenmeniz gerekmektedir.

Nerelere Botoks Uygulanır ve Botoks Etkisi Ne Kadar Sürer?

Vücudun belirli yerlerine uygulanan botoks işlemi 1 gün içerisinde yapılabilmektedir. Hatta botoks uygulaması yapıldıktan sonraaynı gün günlük hayata dönmek mümkündür. Oldukça kolay ve hızlı bir işlem olan botoks uygulaması kadar dudak dolgunlaştırma işleminde de çok tercih ediliyor. Böylece yüz yapısına göre dolgunlaştırma işlemi sorunsuz olarak tamamlanabilmektedir. Uygulamasının yapılmasının ardından tam sonuç 4 ve 7 gün arasında belirleniyor. Bunun içinde kesin sonuç için uygulama sonrasında en fazla bir hafta beklenilmesi önerilmektedir. Sinir ve kaslara uygulanan botoks cildin düz ve pürüzsüz görünmesini de sağlar. Sağlık için kullanılan botoks uygulamaları da vardır. İleri derece migreni bulunan kişiler botoks uygulaması yaptırarak ağrılarını azaltabilmektedir. Bu gibi durumlar içinde farklı botoks fiyatları sunulmaktadır. Her alan için ayrı fiyatları bulunan botoks uygulaması;
  • Koltuk altı kırışıklığı
  • Avuç içi terlemesi
  • Vücudun belirgin çizgilerinde etki etmektedir.

Botoks Uygulaması Şişlik Yapar Mı?

Son zamanlarda hızlı ve kısa süreli uygulamasından ötürü sıkça tercih edilen botoks cildi sürekli genç tutmaktadır. Aynı şekilde popüler olarak tercih edilen bir diğer durumda dudak dolgunlaştırma olarak bilinmektedir. Botoks ile dolgu işlemi genel anlamda birbirine benzetilmektedir. Fakat her iki işlemde birbirinden farklı şekilde uygulandığı gibi farklı sonuçlarda vermektedir. Botoks uygulaması kas ve sinirlerine yapıldığından şişme yapmaz. Dolgunlaştırma işlemi ile içeriğinden ötürü direkt olarak şişlik yapmaktadır. Uzman kişiler tarafından yapılması önerilen botoks uygulamasından steril ortamında olması gerekmektedir. Özel odalarda uygulanan botoks işlemini;
  • Estetik cerrahlar
  • Dermatologlar
  • Medikal estetik uzmanları gibi kişilerin yapması öneriliyor.
Bu kişilerinde yüz anatomisi ve vücutta bulunan kas sistemi konusunda ileri derecede bilgi sahibi olması gerekmektedir. Aksi durumlarda aplikasyon oluşumu söz konusu olabilmektedir.

Botoksun Yan Etkisi Var Mıdır?

Tedavi amaçlı olarak da kullanılabilen botoks uygulamasından herhangi bir yan etki görülmemektedir. Özellikle yüz bölgesine yapılan botoks işleminde migren ağrıları kas uyuşmazlığı gibi durumlar giderilmektedir. Dudak dolgunlaştırma ile botoks yapma işlemi birbirinden farklı olarak tercih ediliyor ve farklı sonuçlar ortaya çıkarıyor. Her iki işleminde uzman kişiler tarafından yapılması ve sonuçlarının kişilere iyi şekilde anlatılması gerekmektedir. Gençleşme ve sıkılaşma olarak yapılan botoks işleminde uygulama standart dozda yapılmaktadır. Fakat tedavi amaçlı uygulanan botoks işlemlerinde verilen doz miktarı arttırabilmektedir. Buna rağmen bile botoks uygulamalarında herhangi bir yan etkiye rastlanmamıştır. Genel anlamda botoks uygulması hakkında bilgi almak için https://www.drmustafakaratas.com/tedaviler sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Ortalama botoks etkisi de 4 ve 6 ay arasında devam etmektedir. Vücudun kas yapısı her bölgede farklı olduğundan botoks etkisi uygulanan bölgeye göre değişiklik gösterebilmektedir.

Editör: TE Bilisim