Demirci'de 23 Nisan Çocuk Festivali düzenlendi Demirci'de 23 Nisan Çocuk Festivali düzenlendi

Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Çevre Derneği, Karaköy Av Yaban Hayatı ve Avcılık Derneği ve Anemon Trekking Spor Kulübü üyeleri ile çevre gönüllerinin katıldığı etkinlikte 55 büyük torba çöp toplandı. 
Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Çevre Derneği Başkanı Ali Suat Ertosun, “Çaybaşı Deresi mitolojik ve tarihi açıdan çok önemlidir ve Koruma Alanında  kalmaktadır. Derenin çevresinde Niobe, Yedi Kızlar Türbesi, Gülgün Hatun Hamamı, Dere Mescidi, Revak Sultan Türbesi, Kabak Tekkesi, Değirmenler ve İvaz Paşa Camii yer almaktadır. Bitki örtüsü çok zengindir. Asırlık Çınar ağaçları vardır. Çaybaşı Deresi, maalesef sahipsizdir. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ nezdinde kardeşim Süheyla Ertosun adına 2,5 yıldır yaptığımız girişimlerden sonuç alamadık. Aşırı hantal ve bürokratik sıkıntılar içerisinde bocalayan bürokrasi derenin acınası durumuna el atamadı. Bu yüzden sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar olarak temizlik yaptık. Etkinliğimize katılan Karaköy Av Yaban Hayatı ve Avcılık Derneği ve Anemon Trekking Spor Kulübü üyeleri ve destek veren çevre gönüllülerine teşekkür ederiz. Biz ilgililerden, derenin temizlenmesini, korunmasını ve asırlık Çınar ağaçlarının yaşatılmasını istiyoruz. 
Yaklaşık üç yıldır  temizlenmeyen deremiz sahipsizdir. Aşırı hantal ve bürokratik sıkıntılar içinde bocalayan kurumlar, bu acınası duruma el atamamaktadır. Dere ile ilgili olarak çok önemli tarihi belgelere ulaşan arkadaşlarımız bunları açıklayacaklardır. İlgili kurum ve kuruluşlar nezdindeki girişimlerimizi sürdürecek ve Derenin eski önemine kavuşması için uğraşacağız. Bu konuda hemşehrilerimizden destek bekliyoruz.” dedi.
Toplanan çöpler Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesince alındı. 
Ali Suat Ertosun

WhatsApp Image 2022-11-13 at 19.57.11WhatsApp Image 2022-11-13 at 19.57.11 (1)WhatsApp Image 2022-11-13 at 19.57.12WhatsApp Image 2022-11-13 at 19.57.12 (1)