Siyasetçi, Ziraat Mühendisi, Hayvan Beslenme Uzmanı olan Şenol Özkaya, belediyeler hayvancılık sektöründe aktif rol almaları gerekmekte şeklinde konuştu. Özkaya,

“Et ve süt kurumunun tüm çabalarına rağmen, kırmızı et fiyatları son dört ayda %40 civarında zam geldi.

Besilik hayvan bulmakta zorlanan besiciler, kurbanın etkisi ile de fiyatların daha da artacağı ön görülmektedir. Bu yükselişin sebebi, besicilik hayvan üretiminin yetersiz olması, damızlık üretim çiftliklerinin kurulmaması, %20-30 civarında buzağı ve kuzu kayıpları olması, büyükşehir yasası ile kırsal mahallelerde hayvancılığın yapılmasının zorlaşması gibi sebeplerden dolayı üretimimiz azalmıştır” ifadelerini kullandı.

Manisa’nın ilçelerinin hayvancılık için uygun olduğunu söyleyen Özkaya,

“Manisa ilimiz 17 ilçesinde hayvancılık açısından oldukça uygundur. Büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeler ortak bir proje içerisinde küçükbaş ile büyükbaş üretim ve damızlık faaliyetinde bulunmaları gerekmektedir.

Ege bölgesinde Aydın büyükşehir belediyesi entegre bir şekilde bu hizmeti vatandaşına sunmaktadır. Yem fabrikasından üreticisine uygun fiyata yem vermekte, üreticiye damızlık ve besilik hayvan tedariki yapmakta, her ilçede açtığı kasap dükkanı ile kaliteli eti uygun bir fiyata satmakta, üreticisini piyasaya ezdirmeden en iyi şekilde hayvanını almaktadır. Biliyoruz ki, büyükşehir yasasında, büyükşehir belediyesi para basmak harici çoğu şeyi yapabilecekler halklara sahiptir” dedi.

Ahmetli’den çıkan Şeyma Aydın’ın başarı öyküsü Ahmetli’den çıkan Şeyma Aydın’ın başarı öyküsü

Özkaya, son olarak sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Belediyecilik sadece imar, su, sosyal tesis değil aynı zamanda vatandaşının uygun gıdaya erişimini sağlamak bunun içinde üretim yapmak zorundadır. Son günlerde kilosu 600 TL ye ulaşan kıymayı vatandaş nasıl alacak, çocuğuna, yaşlısına, hastasına nasıl kaliteli protein yedirecek, bu konu önem arz etmektedir, acilen belediyeler bu işe adım atmalıdırlar.”

Kaynak: manisameydangazetesi.com.tr