Zeyrek, esnafların, üreticilerin ve kooperatiflerin taleplerini doğrudan dinleyerek, ortak akılla çözüm üretme anlayışını benimsediklerini vurguladı. Zeyrek, "Manisa için en doğru kararları ortak akılla almak, şehrimizin her kesiminin ihtiyaçlarına duyarlı bir yönetim anlayışı benimsemek önceliğimizdir. Kooperatifimiz, kent ekonomisi için önemli bir yapı. Sorunları birlikte değerlendirmek ve çözüme hızlıca ulaşmak adına buradayız," dedi.

“Size Bir Sözüm Vardı”

Manisa Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaretinde Kooperatif Başkanı Fahrettin Baru ve yönetimiyle görüşen Başkan Zeyrek, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri hakkında bilgi vererek, kooperatifle ilgili yapılabilecek düzenlemeler konusunda fikir alışverişinde bulundu. Daha önce verdiği ziyaret sözünü yerine getirdiğini hatırlatan Zeyrek, “Size bir sözüm vardı, geç olmadan yerine getireyim dedim, ziyaretinize geldim. Yolların durumu konusunda Fen İşleri Dairesi ile görüşmeler yaptım. Önümüzdeki hafta keşif yapılacak. Bu kaynakları halkımız için harcıyoruz. Kentimize en iyi şekilde hizmet etmek bizim sorumluluğumuz," diye konuştu.

Zeyrek, ziyarette ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı, MASKİ Genel Müdürü ve Fen İşleri Dairesi Başkanı ile görüşerek kooperatifin ihtiyaçlarının tespit edilip giderilmesi için talimat verdi.

Başkan Zeyrek, Ortak Akıl İle Çözüm Aramaya Devam Ediyor (7)

“Sizin Bizimle İlgileneceğinizi Biliyorum”

Ziyaret sırasında Kooperatif Başkanı Fahrettin Baru, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek’e duyduğu güveni dile getirerek, bugüne kadar yeterince ilgi görmediklerini ifade etti. "Ben, sizin bizimle ilgileneceğinizi biliyorum. O yüzden bu kelimeleri size kullanıyorum. Manisa, Türkiye’nin gözbebeği şehirlerinden biri. Ancak ne yazık ki yerel taşımacılar olarak hak ettiğimiz desteği alamıyoruz. Dışarıdan gelen firmalar, bizlerin payından alıp kendi şehirlerinde harcıyor. Bunun nedeni, yetkililer bizi desteklemiyor. Oysa biz burada üretimi ve ekonomiyi destekleyen bir yapıdayız," şeklinde konuştu.

Baru, ayrıca yerel esnafın korunmasını isteyen bir çağrıda bulunarak, “Biz fırsatçı kooperatif değiliz, 1 liralık işe 10 lira almıyoruz. Haksız rekabetin önüne geçmek için yerel esnafın korunmasını istiyoruz, sizden desteklerinizi bekliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Başkan Zeyrek, Ortak Akıl İle Çözüm Aramaya Devam Ediyor (6)

Yangın Güvenliği İçin Önlem Çağrısı

Kooperatifin en büyük sorunlarından birinin yangın güvenliği olduğunu belirten Baru, son dönemde üç aracın yandığını ve bu tür risklere karşı daha güçlü önlemler alınması gerektiğini vurguladı. "Yangın istasyonu gibi çözümler, hem bizleri hem de çevremizi koruyacaktır," dedi. Başkan Zeyrek, bu konuda da gerekli çalışmaların başlatılacağını ve ilgili birimlerin bölgeye yönlendirilmesi için talimat verdi.

Manisa’da anlamlı fotoğraf yarışması Manisa’da anlamlı fotoğraf yarışması

Başkan Zeyrek, Ortak Akıl İle Çözüm Aramaya Devam Ediyor (4)

“Sizin Gibi Çalışkan Bir Başkanın Arkasındayız”

Kooperatif Başkanı Fahrettin Baru, Başkan Zeyrek’in ziyaretini çok kıymetli bulduğunu belirterek, "Allah, bazı insanlara elektrik veriyor. Siz de o insanlardansınız. Hiçbir partiye mensup değilim, burada her düşünceden insan var. Ne mutlu bize, sizin gibi bir başkana sahip olduğumuz için," diye konuştu. Baru, Zeyrek’in başarısının devamını temenni ederek, "Çalışan bir başkan olduğunuz için sizin arkanızda duracağız," dedi.

Ziyaretin sonunda, Başkan Zeyrek ve kooperatif yönetimi, Manisa’da taşımacılık sektörünün daha güçlü hale gelmesi adına atılabilecek adımları değerlendirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ