Başkan iksir “ Birçok değerli isim aday adaylığı başvurusunda bulundu. 22 Martta sona erecek başvurularda partimize teveccüh devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de açıklamalar devam edecek.” dedi.  Üniversite öğrencilerinin adres bildirimlerini zamanında yapmaları için Yök’ün açıklama yapması gerektiğini söyleyen iksir, depremzede vatandaşlarında seçme seçilme haklarını kendi bölgeleri için kullanmasının ülke geleceği açısından en iyisi olacağını söyledi.
“ ADAY ADAYI AÇIKLAMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”
Başkan İksir, “ 22 Martta sona erecek olan aday adayı başvuruları hız kesmeden devam ediyor. Genel merkezimize aday adaylığı başvurusu yapan bir çok değerli isim il başkanlığımızda aday adaylıklarını kamuoyu ile paylaşıyor. Yoğun bir şekilde devam eden süreç önümüzdeki günlerde de artarak devam edecektir. 15 Mayıs sabahında Manisamızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek liyakatli kadrolarla ülkemizin üzerine güneş gibi doğacağız” dedi
“BİZ BİRLİKTE OLDUĞUMUZ SÜRECE BU KARANLIK TABLOYU SÖKÜP ATACAĞIZ”
Yapılacak seçimler üzerine konuşan Başkan iksir sözlerine şöyle devam etti; ““İYİ Parti ve Millet İttifakı olarak seçim güvenliğine büyük bir önem veriyoruz. Biz İYİ Parti olarak tüm sandıklarda, sandık görevlilerimiz ve gözlemcilerimizin yanı sıra  Millet İttifakı’nın her bir paydaşı da sandıklarda yer alacak ve millet iradesine sahip çıkacağız. Seçim işleri başkanlığımız çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. İYİ Parti olarak, teşkilatlarımız ve milletvekili adaylarımız ile sahaya çıktığımızda çabalarımızdan birisi sizleri seçim sandığına taşımak ve olabildiğince millet iradesini sandığa yansıtmak olacaktır. Bu hep birlikte, milletimizle, Millet İttifakı’nın ortak başarısı olacaktır.  iz birlikte olduğumuz sürece bu karanlık tabloyu söküp atacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın “ dedi.

CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN VE DEPREMZEDE VATANDAŞLARIN BELİRSİZ DURUMLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Başkan Ali Zafer İksir son olarak şu ifadeleri kullandı; “ Elimizdeki gayri resmi rakamlara göre 3.2 milyon vatandaşımız deprem bölgelerinden diğer illere göç etmiş durumda. Resmi kayıtlarda ise bu sayı 345 bin, Manisa’da ise 17 bin civarı. Bölgenin demografik yapısının bozulmaması açısından vatandaşlarımızın seçim zamanı kendi illerinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz İYİ Parti olarak CHP ve AKP heyetleri ile görüşmelerimizde depremzede vatandaşlarımızın bulundukları şehirlerde, kendi şehirleri için oy kullanabilmeleri üzerine çalışmamamızı aktardık. Fakat YSK bunun için kanun gerekli diyerek bunu reddeddi. Ve bu konu hala bir çözüme ulaşmış değil. Seçme, seçilme ve oy verme vatandaşlarımızın hakkıdır. Depremzedelerimiz için 6 Şubat tarihi itibarıyla da bu hak, hareket ettikleri 11 ilde söz konusudur. Bu konunun takipçisi olacağız. Bir diğer konu da Üniversite öğrencilerinin durumu. YÖK başkanı nisan ayında yüz yüze ve hibrit eğitime geçişe bakacağız demişti. Milyonlarca öğrencinin seçimde iradelerini ortaya koyması için bu açıklamanın hemen yapılması lazım ki öğrenciler 14 Mayısta nerede olacaklarını bilmeliler. Buna göre de adres beyanlarını yapmalılar”