29 Mart tarihinde etkili olan soğuk hava nedeniyle Sarıgöl, Alaşehir, Gölmarmara, Ahmetli ve Saruhanlı ilçeleri zirai dondan etkilendi. Üzüm bağlarının büyük kısmında hasarlar oluşurken, üreticiler mağdur durumda olduklarını aktardı. 


“ÇİFTÇİLERİMİZİN BİR AN ÖNCE TARSİM’E GEREKLİ BAŞVURULARI YAPMALARI GEREKMEKTEDİR”
Başkan İksir, “Öncelikle 29 Mart gecesi Sarıgöl, Alaşehir, Gölmarmara, Ahmetli ve Saruhanlı ilçelerimizde yaşanan zirai dondan etkilenen tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bölgedeki çiftçilerimizden gelen bilgilere göre bağların  geniş bölümü zirai dona maruz kalmış ve etkilenmiştir. Yaşanan dondan dolayı üzüm rekoltesinin azalacağı yönünde bir beklenti oluşmuştur. Bu tarz hasar dönemlerinde ekspertiz hizmeti önem arz etmektedir. Yan yana olan arazilerin birinde hasar yüzde 10-20 olurken, yanındaki arazide ise yüzde 50-60'ları bulabilmektedir. Bu konu gerçek zararın tespitinde önemlidir. Sigortası olan çiftçilerimizin bir an önce TARSİM’e gerekli başvuruları yapmaları gerekmektedir. TARSİM’den alınacak herhangi bir olumsuz yanıtta ise avukatlardan yardım alarak haklarını aramaları gerekmektedir.”dedi

Manisa'da kaçak makaron operasyonu gerçekleştirildi Manisa'da kaçak makaron operasyonu gerçekleştirildi


İYİ Partili İksir son olarak şu ifadeleri kullandı, “Son yıllarda yaşanan mevsim değişikliğinden dolayı özellikle üzüm bağlarında bu tür zararlar artmaktadır. Don zararlarını azaltılmasına karşı pervaneli ve spring yağmurlama sistemlerin çoğalması için devlet teşviklerinin bu alanda arttırılması gerekmektedir.”

WhatsApp Image 2023-03-30 at 17.40.53WhatsApp Image 2023-03-30 at 17.40.40