Başkan Eryılmaz, “Sınırlarımızı kevgire çevirenler, kim olduğu belli olmayan milyonlarca kaçağın Türkiye’de gezmesine izin verenler bırakın mareşal olmayı, milli güvenlik kelimesinin ‘m’sini bile bilmiyor demektir” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ümit Taydaş’ın, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mareşallik unvanı verilmeli” sözleri gündeme bomba gibi düştü. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, AK Partili Ümit Taydaş’ın sözlerine çok sert tepki verdi.

Belediyeler hayvancılıkta acil rol almalı Belediyeler hayvancılıkta acil rol almalı

“AK PARTİ’NİN AÇIK KAPI POLİTİKASI YÜZÜNDEN VATANDAŞLARIMIZ TERÖR KURBANI OLDU”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, “AK Parti Manisa İl Yöneticisi Ümit Taydaş’ın açıklamaları kamuoyunun malumu… Kendisine buradan birkaç şey söylemek istiyorum. AK Parti, hiçbir alanda başarılı olamadığı gibi dış politikada da bu duruşundan vazgeçmeyerek Türkiye’yi bir kaçak geçiş deposuna çevirdi. Ülkesinde hangi suçlara karıştığı, ne iş yaptığı belli olmayan milyonlarca kişi sınırlarımızdan geçti. ‘877 kilometrelik sınır hattını koruyoruz’ dediler, o sınır hattından geçen teröristler İstanbul’un kalbi İstiklal Caddesi’nde terör estirdi. ‘Ümmet’ dediler, sınırlarımızdan geçen teröristler masum vatandaşlarımızın canına kıydı. ‘Sınıra duvar öreceğiz’ dediler, ortada doğru düzgün bir duvar bile yok. Türkiye, AK Parti hükümetinin Suriye’de uyguladığı açık kapı politikası nedeniyle terör örgütlerinin hedef aldığı bir ülke haline geldi. Vatandaşlarımız her gün ‘acaba nerede bomba patlayacak’ korkusuyla yaşadı. Selim Şah Türbesi dediler, onu da kaybettiler” dedi. 

“TÜRKİYE’NİN EN YETİŞMİŞ ASKERLERİNE KUMPAS KURDULAR”

Başkan Eryılmaz, “Türk milleti, kendisini ve vatanının bölünmez bütünlüğünü savunan askerlerine sonuna kadar bağlıdır. Bu iktidar, Türkiye’nin en yetişmiş askerlerini Ergenekon ve Balyoz kumpaslarıyla hapishaneye attırdı, itibar suikastı yaptı. Bu kumpasa dayanamayıp kanser olan, intihar eden komutanlarımızın acısı hala yüreğimizi yakıyor. Mareşallik, yalnızca ve yalnızca dağılmış bir memleketi yeniden ayağa kaldıran, medeni bir dünya ülkesi haline getiren, askerinin tek bir saç teline zarar gelmemesi için canını ortaya koyan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır. Sınırlarımızı kevgire çevirenler, kim olduğu belli olmayan milyonlarca kaçağın Türkiye’de gezmesine izin verenler bırakın mareşal olmayı, milli güvenlik kelimesinin ‘m’sini bile bilmiyor demektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Vehbi Gönül