Milyonlarca vatandaş EYT’lilere yönelik olarak açıklanan düzenlemenin TBMM’de görüşülmesini ve Resmi Gazete’de yayınlanmasını beklerken, yeni tartışmalar da ortaya atıldı.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, konuya ilişkin staj sigortası mağduru EYT’lilerin sorunlarını gündeme taşıdı.

“HİÇBİR POLİTİKAYI PLANLI YAPMIYORLAR”

Başkan Eryılmaz, “Milyonlarca vatandaşın beklediği, yıllarca dile getirdiği EYT düzenlemesi nihayet gündeme getirildi, çözülmesi için yeni bir yol haritası çizildi. Ancak gelin görün ki AK Parti iktidarı, plansız çalışmasıyla yine bizleri şaşırtmadı. Gün mağdurları, staj sigortası mağdurları; EYT düzenlemesi Resmi Gazete’de yayınlanmadan yeni mağduriyetler başladı. Bunun tek nedeni, büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni sanki bir bakkal dükkanı işletirmiş gibi yönetmeye çalışan AK Parti iktidarının, her alanda gösterdiği istikrarlı beceriksizliktir” dedi.

Cengiz Ergün kazanırsa 3 kişilik ailenin yıl sonu su faturası 830 TL olacak Cengiz Ergün kazanırsa 3 kişilik ailenin yıl sonu su faturası 830 TL olacak

“ÇIRAK VE STAJYERLERİN SİGORTALARI DA İŞE GİRİŞ GÖRÜLMELİ”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “1999 yılı ve öncesinde çıraklık ve staj yapanların şu an için EYT düzenlemesinden yararlanamayacağı görülüyor. Eğer düzenleme bu şekilde meclisten geçerse EYT’de yeni bir mağdur kesim daha olacak. 1999 yılı ve öncesinde staj ve çıraklık yapanların sigortaları da işe giriş sayılmalı ve EYT’den faydalanmalıdırlar. Staj sigortası mağdurlarının yanındayız”