İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya ilişkin, “Hudut Namustur pankartı asan gencecik çocuklara yaptıklarınızı sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için yapsaydınız bugün PKK kampında eğitim almış Suriyeli bir terörist, İstanbul’un kalbine bomba koyamazdı” dedi.

İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, İstanbul’da meydana gelen hain terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“TERÖRÜ LANETLİYORUZ”

Mansur Yavaş’tan Durbay’a tam destek Mansur Yavaş’tan Durbay’a tam destek

Başkan Eryılmaz, “Kalbimiz, aklımız İstanbul’da. Patlamada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye, 2015 ve 2016 yıllarında yüzlerce vatandaşını terör eylemlerine kurban verdi. Bu korku iklimine teslim olmak, terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmek demektir. Milletimiz, bu hain terör eylemlerine karşı tek yürek olarak terörü bir kez daha lanetliyor. Bebek katili PKK’ya, tüm terör örgütlerine lanet olsun” dedi.

“SINIRLARIMIZI KEVGİRE ÇEVİRDİNİZ”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Kanlı terör eyleminin planlayıcısının bir Suriyeli kadın olduğu ortaya çıktı. Terörist ifadesinde hain PKK’nın kendisini özel olarak yetiştirdiğini söyledi. Suriye’den Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yapmış. Avrupalıların canını korumak için Türkiye’nin sınırlarını kevgire çevirenler yüzünden milletimiz büyük bir korku içerisine girdi. AK Parti iktidarının açık kapı politikası, milli bir güvenlik sorunudur. Türk milletinin sınırlarını yol geçen hanına çevirenlere karşı gençlerimizin ‘Hudut Namustur’ pankartı açmasının iktidarı ne kadar sinirlendirdiğini, gençlerimizi gözaltına aldırdığını, hatta pankart açan gençlerimizin saldırıya uğradığını biliyoruz. ‘Hudut Namustur’ pankartı asan gencecik çocuklara yaptıklarınızı sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için yapsaydınız bugün PKK kampında eğitim almış Suriyeli bir terörist, İstanbul’un kalbine bomba koyamazdı. Sınırları bir an önce koruyun, ülkeye kaçak yollarla giren herkesi tespit edin. Türkiye, yine bir seçim öncesi karanlık ve kanlı günlerine geri dönmemelidir. AK Parti’nin yarattığı bu sözde sığınmacı politikası nedeniyle bir masum canımızı daha kurban vermeyeceğiz”