İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızını imam nikahıyla evlendirdiği ve çocuğun cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. 

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen çocuk istismarına ilişkin konuştu. 

“YILLARCA TARİKATLARLA KOL KOLAYDINIZ, İŞTE TARİKAT GERÇEKLERİ!”

Selendi Kaymakamı Okumuş muhtarlarla buluştu Selendi Kaymakamı Okumuş muhtarlarla buluştu

Başkan Eryılmaz, “Ne söylesek, ne yapsak az. Türkiye’nin tüm resmi kurumları; böyle bir olay yaşandığında ayağa kalkmalı, bu rezaletin faillerinden hesap sormalıydı. 6 yaşındaki bir çocuğa gelinlik giydirip küçücük kızımızın yıllarca cinsel istismara uğramasına göz yuman anne babası da, tecavüzcüsü de dışarıda geziyor. Cumhurbaşkanı’nı eleştirel tweet atanlar aylarca hapis yatarken, dini değerleri sömürerek kirli zihniyetlerini müritlerine yaymak isteyen sapıklar hak ettikleri cezaları almıyor. AK Parti yıllardır tarikatlarla  ve cemaatlerle işbirliği içinde çalıştı. Devletin en önemli kurumlarını bu kişilere teslim etti. Yıllarca tarikatlarla kol kola gezdiler, bu tavrı eleştirenleri din düşmanlığı yapmakla suçladılar. İşte tarikat gerçekleri budur” dedi.

“HALA UTANMADAN ‘BASINDAN TAKİP EDİYORUZ’ DİYORLAR”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Faillerin bir an önce tutuklanması gerektiği halde hala hiçbir işlem yapılmıyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik utanmadan, ‘yaşananları basından takip ediyoruz’ diyor. Bu devletin savcısı, hakimi nerede? 6 yaşında bir çocuğun cinsel istismarına ses çıkarmayacaksınız da, ne zaman ses çıkaracaksınız? Cinsel istismar faillerini bu zamana kadar kim korudu? Kız çocuğumuzun yıllarca cinsel istismara maruz kaldığı devlet kurumları tarafından nasıl fark edilmez? Tarikatların içerisinde yaşananları daha ne kadar görmezden geleceksiniz? Bu rezilliğin de, Ensar Vakfı’nda yaşananlar gibi üstünü kapatmaya mı çalışacaksınız? Çocuklarımızı sizlerin kirli zihniyetinden kurtarmamıza çok az kaldı”