Salihli'de otomobil çaldığı iddia edilen şüpheli yakalandı Salihli'de otomobil çaldığı iddia edilen şüpheli yakalandı

Manisa 155'Nolu Özel Halk Otobüsleri Ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Açıkel, görevdeki 1 aylık süreci değerlendirdi. 5 Kasım 2022’de yapılan olağanüstü genel kurulda başkanlığa seçildiğini ifade eden Başkan Açıkel, “Bu başkanlığımızın 1 aylık sürecinde sahada bu işi yöneteceğimizi herkese gösterdik. Yolcu sayısındaki artışla vatandaşlarımızın takdirini kazandığımızı düşünüyoruz. Bütün kurumlarla görüşmelerimizi yoğun bir şekilde yapmaktayız. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza yaptığımız ziyaret sonucunda sıkıntı ve taleplerimizi ilettik. Kendilerine camia olarak teşekkür ediyorum. Anında taleplerimize olumlu cevap verdiler. Başkanımızın bizlerden istediği vatandaşlarımıza daha iyi hizmet etmemiz için üzerine ne görev düşüyorsa yapmaya hazır olduğunu söyledi. İŞKUR ile görüşmeler yaparak en büyük sıkıntımız olan araçlarımızda çalışacak şoför sayımızı artırmak için talepte bulunduk. Devletimizin yılbaşından sonra ücretsiz yolcu taşıma ile ilgili yeni düzenleme yaparak esnafımızın mağduriyetini gidereceğini düşünüyoruz. Bizleri en çok memnun eden son dönemlerde mazottaki indirimler bizler için önemli” dedi. 
Günlük ortalama 53 bin yolcu sayısına ulaştıklarını kaydeden Açıkel, “1 ayda yolcu sayımız arttı. 53 bin yolcu sayısına ulaştık. Biz görevi geldikten sonra aşağı yukarı 1000-1500 sayılarında bir artış sağladık. Bu da sahada kurduğumuz hakimiyet ve araçlarımızı daha düzenli çalıştırmamız sonucunda ulaştık” dedi. 
Hükümetten en büyük taleplerinin ücretsiz yolcu konusunda destek verilmesi gerektiğini belirten Açıkel, “Hükümetten en büyük talebimiz bizim bugün ücretsiz yolcu sayımız çok yüksek. Yüzde 20’lere yakın. Bunla ilgili de engelli ve 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın ücret olarak esnafımızın desteklenmesini. Burada en büyük sıkıntımız bizler örf ve adetlerine, geleneklerine, göreneklerine bağlı bir toplumuz. Bugün araçlarımıza binen 65 yaş ücretsiz yolcularımıza çocuklar koltukları yerlerini dahi vermiyorlar. Ücretsiz bindikleri için onları ikinci sınıf vatandaş görüyorlar. Halkımız çocukların yaptığı bu davranışları tepki gösteriyor. Özellikle gençlerden yaşlılara destek olmalarını istiyoruz. Paralı binişler, kartlı binişlere göre daha yüksek. Bizim vatandaşlardan talebimiz kartlı binişlere yönelmeleri, daha ucuz bir taşımacılık yapmalarıdır. Böylece şoförlerimiz parayla uğraşmamış olacak. Kartlı binişlerle seyahat etmelerini istiyoruz. Belli hatlarda sefer sayılarında dakikaları düşürdük. Güzergah düzenlemeleri yaptık. Yeterli olmayan hatlardaki araç sayılarımızı da artırdık” dedi.