Şehzadeler Belediyesi, sınırları içinde görev yapan muhtarlara yazıcı dağıtımı töreninde konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik son günlerde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı GEDAŞ’a büyük tepki gösteren Başkan Çelik “Hiçbir şirket, hiçbir şirket yetkilisi, hiç kimse, halkın oyları ile seçilmiş bir belediye başkanını yalancı çobana çeviremez, bununda hesabını sorarız” dedi.esh_24498

Muhtarların işlemlerini daha kaliteli ve daha hızlı yapması amacıyla geçtiğimiz aylarda bilgisayar dağıtımı yapan Şehzadeler Belediyesi muhtarlara yazıcı desteğinde bulundu. Öğretmen evinde yapılan yazıcı dağıtım törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan yardımcıları İsmail Önal, Ahmet Songüler, Ulus Kotluca, Süleyman Çoban, Jülide Çakır ve mahalle muhtarları katıldı. 65 mahalle muhtarına teslim edilecek olan yazıcılar sayesinde vatandaşların hızlarının daha hızlı bir şekilde görüleceğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Hepinizin bildiği gibi Şehzadeler Belediyesi yeni kurulmuş bir belediye yoğun bir çalışma ile 6 ay içerisinde belediyemizi hizmet verebilir bir noktaya getirdik. Birçok geçiş döneminde sıkıntılar olabiliyor. Bu gün aynı sıkıntıları bizlerde görüyoruz. Belki bir süre daha hangi görev hangi belediye sınırında olacak bunları yaşayacağız. Ancak işin zor kısmını geçtiğimizi düşünüyorum. Şuan vatandaşlarımız hemşerilerimiz büyük ölçüde hangi belediyenin görev alanının ne olduğu ile ilgili bilgi sahibi oldu. Daha önceki toplantımızda sizlere Muhtarlık hizmetlerini daha iyi yapabilmeniz amacıyla bilgisayar dağıtımını yapmıştık. Yine sizlerden gelen talep üzerine bilgisayarlarınız için yeni yazıcılarını sizlere bu gün teslim edeceğiz” diyerek muhtarlara verilecek olan desteğin devam edeceğini ifade etti.

“Halkımızın Mutluluğu İçin Gerekeni Yapacağız”

Şehzadeler Belediyesi olarak halkın mutluluğu için her türlü konuda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Şehzadeler belediyesi olarak her türlü konu ile ilgileniyoruz. Sadece belediyemizi ilgilendiren konular değil, yasalarda ilçe belediyesinin sınırları ve görev alanı belli. Ancak bunun dışında da halkımızı ilgilendiren, onların mutluluğu ile ilgili her türlü konularda destek olmaya, aracı olmaya, onların takipçisi olmaya bu güne kadar devam ettik bundan sonrada devam edeceğiz. Bu bizim belediyecilik anlayışımızın bir gereğidir. Gelen taleplere bizim görev alanımız değil deyip vatandaşlarımızı geri göndermiyoruz. Yapılacak olan işler içinde yol gösteriyoruz, Belediye olarak bizim devreye girmemiz gerekiyorsa biz devreye giriyoruz, ilgili mercilere iletiyoruz, takip ediyoruz, rica ediyoruz. Görev alanımız dışındaki konuların bile sorumlusu olması halinde takipçisi oluyoruz” dedi.

“Provokatörler bizi asla yıldıramaz”

Yasal olarak görev alanında olmayan konularda iyi niyetli çalışmalarının bir takım provokatörler tarafından istismar edildiğini ifade eden Başkan Çelik “Bizim bu iyi niyetimizi, birileri, provokatörler istismar etmek isteye bilir. Şehzadeler belediyesinin görev alanında olmamasına rağmen, insanlarımızın huzuru ve mutluluğu için takip ettiğimiz konular yüzünden bizi vurmaya kalkan, siyasi politik rant savaşçıları olabilir. Ancak bunlar bizi yolumuzdan asla yıldıramaz. Biz şehrimizde yaşayan insanlarımızın, huzuru, mutluğu ve refahı için bundan sonrada her konuyla ilgilenmeye, her meseleye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Allah afetinden korusun, bir fırtına çıktı bunu hep birlikte yaşadık kimse istemez ve böyle bir durumu arzu etmez. Ancak yapabilecek bir şey yok asırlık ağaçlar kökten yıkılıyor. Bazı zarar gören evler var. Ben o gece evimde yatan birisi değildim. Hafta sonuydu, tatilde de değildim.  O gün zarar gören mahalle ve sokaklardaydım. O şiddetli rüzgâr da kendimde risk altında olabilirdim.  Alanda inceleme yaparken o şiddetli fırtınayla her an bizimde üzerimize bir ağaç devrilebilirdi. Ama oralarda o evlerin boşaltılması için mülki amirlerimiz, kolluk kuvvetlerimiz ile oradaydık. Güvelik önlemleri alınması için çabaladım. Belediyemizin park bahçe ekipleri hafta sonu olmasına rağmen gece geç vakit olmasına rağmen hepsi evlerinden çıkıp geldiler ve sabaha kadar çalıştılar. Yeterli iş makinesi yoktu o saatte iş makinesi kiraladık. Nerden bir talep geldiyse her tarafa koşturduk” dedi.

“Seçilmiş bir başkanı yalancı çobana çeviremezler”

Şehzadeler ilçesinden son zamanlarda yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile görüşeceğini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “ Bildiğiniz gibi fırtına nedeniyle ilçemizde sık sık uzun süreli elektrik kesintileri de oldu. 30 Martta göreve geldiğimden bu güne kadar, bu şehrin en önemli problemlerinin başında elektrik kesintileri ve Gedaş’ın ciddiyetsiz uygulamaları geliyordu. Ben bir belediye başkanı olarak bir ay boyunca arıyorum ve bir mahallemdeki aydınlatma ışıklarını yaktıramıyorum. Her aradığımızda hemen ilgileniyoruz denilmesine rağmen değişen hiçbir şey olmuyor. Hiçbir şirket, hiçbir şirket yetkilisi, hiç kimse bir şehirde şehrin halkının oyları ile seçilmiş bir belediye başkanını yalancı çobana çeviremez, bununda hesabını sorarız. Sürekli olarak sorunları iletiyoruz arıza var diyoruz, gidilmiyor, sürekli kesinti oluyor diyoruz ilgilenilmiyor. Vatandaşlar gece 3’te beni arıyor ulaşa biliyor, derdini anlata biliyor ve cevabını alabiliyor ama Gedaş arıza servisi lütfedip te telefonlara cevap vermiyor. Vatandaşımın faturası 5 gün geçtiğinde gelip kesmeyi biliyorsan, vatandaşa cevap vermek, meramına çare olmak mecburiyetindesin. Özellikle bu son fırtına olaylarından sonra bütün elektrik kesintileriyle yakından ilgilendim. Valimiz, Kaymakamımız ilgili müdürlerimiz ve hayatımda hiç görüşmediğim kadar Gedaş il müdürü ile görüştüm. Mahalle muhtarlarımız beni arıyor, bende Gedaş il müdürünü. Sonra araştırıyoruz yapıldı mı diye muhtarımızı arıyorum aldığım cevap bir kısmı oluyor. Bu şekilde sürekli bir sinir harbi devam ediyor” dedi.

Yudum Egemden ve Tohum Derneği, yabani zeytin ağaçlarını ekonomiye kazandırıyor Yudum Egemden ve Tohum Derneği, yabani zeytin ağaçlarını ekonomiye kazandırıyor

“Tek endişem emanete sahip çıkamamak”

Bu bizim kabul edebileceğimiz bir durum değil. Tüm bu konular ile ilgili olarak müdüre diyorum ki belediye olarak benden ne istiyorsun. Personelse göndereyim, araçsa emrinde diyorum benim işim değil, benim görev alanım değil demiyorum.  Sen ticaret yapıyor para kazanıyorsun ancak vatandaşım mağdur olmasın diye bende yardımcı olacağım diyorum. Buna rağmen bir şey yok. Tüm bunların üzerine Milletvekillerimiz ile görüştüm, hazırlamış olduğum bir dosyamız var, inşallah Enerji Bakanımıza giderek bu sıkıntıları en ince ayrıntısına kadar bizzat Sayın Bakanımıza anlatacağım. Bu gün sizlerden de sıkıntılarınız ile ilgili dilekçeler istediler. Sizlerden ricam tüm yaşamış olduğunuz sıkıntıları yazın. Belediye olarak bizim dosyamız ve çözüm önerilerimiz var. Ama bakanımıza gittiğimde sizlerin dilekçelerinizi de bakanımıza ileterek buda tüm mahalle muhtarlarımızın şikâyetleridir, talepleridir diyeceğim.  Bu konular bizim asli görevimiz değil. Manisa’da 17 tane ilçe belediyesi var başka belediyelerde var birçoğu bu konulara bu kadar ilgilide değil. Ama bizim belediyecilik anlayışımızda bu tür konulara kayıtsız kalma yok. Ama görüyorum ki bir takım provokatörler yasal olarak bizim görev alanımız ile ilgili hiçbir ilgisi olmadığı halde. Gedaş müdürü ile benim hiçbir yaptırım noktasında ilişkim olmamasına rağmen geceleri uyumadan sabahlara kadar çırpınıyor olmama rağmen, başkan nerede, başkan niye çözmedi ya da bazı siyasiler gidip belli mahallelerde ‘başkanınız neden yapmadı’ diyerek tamamen çirkin provokasyon kokan, politik rant kaygısıyla hareket eden söylemleri de takip ediyoruz. Onları da kınıyorum. Herkes, dürüst ve samimi olmalı. Herkes kimin ne iş yaptığını, kimin görevinin ne olduğunu biliyor. Bu konularda da iftiralara ve yalanlara kimse başvurmaya kalkışmasın. Hiç kimse bizim halkımız ve muhtarlarımız ile olan sevgi ve muhabbeti bu tür çirkin söylemlerle engelleyeceğini zannetmesin. Allah’ın izniyle milletimiz bizi biliyor, halkımız bizi tanıyor.  Milletimiz tüm bu yaptıklarımızı çabalarımızı da oy kaygısıyla, yapmadığımızı çok iyi biliyor. Benim oy kaygım yok. Tek endişem, tek kaygım, ek çabam emanete sahip çıkabilmek, mevcut görevimizi en güzel şekilde yapa bilmek. Bunun dışındı hiçbir hesabım yok. Biz onlar gibi hesabi değiliz. Biz hasbi olduk, hasbi olarak devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim