Manisa zabıtası yerel seçimlere çok az kala yine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’li belediye başkan adaylarının pankartlarını indirdi. CHP’nin pankartları dışındaki hiçbir pankarta dokunmayan zabıta, dün yine Yunusemre’de bir evin balkonuna asılı olan CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban’ın afişini yerinden sökerek indirdi.

Zabıta: “sıkıntılı pankartları indiriyoruz”

O anları telefonla kaydeden bir vatandaş duruma tepki göstererek zabıtaya özel bir mülke asılmış pankartı indiremeyeceklerini ifade ederek tepki gösterdi. Yunusemre Belediyesi'ne ait olan zabıta aracının yanında bulunan zabıta personeli YSK'nın yazısıyla pankartı indirdiklerini söyleyince Vatandaşın “yazıyı göster” demesi üzerine aynı zabıta personeli “YSK'dan geliyoruz sıkıntılı pankartları indiriyoruz” ifadesini kullandı. Zabıta personelinin vatandaşın tepkisi üzerine telaşlanması gözlerden kaçmadı.

“Yine bir özel mülk, yine afişlerimize saldırı”

Yerel seçim çalışmaları kapsamında sürekli olarak afiş ve pankartlarına saldırı gerçekleştiren Balaban sosyal medyada yapmış olduğu bir paylaşımda şunları dile getirdi:

İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu

 “Yine bir özel mülk, yine afişlerimize saldırı… Mevcut başkan şu an oturduğu koltuğun keyfini çıkarıyor ama onun için son 5 gün”

Seçim süreci boyunca sayısız pankart, afiş ve reklam panoları kaldırıldı

Geçtiğimiz günlerde, elinde telsiz olan bir grup tarafından yine aynı şekilde Semih Balaban’ın kendi şahsına ait olan mülkünün üzerindeki pankartları sökülmüştü. Yerel seçim sürecinin en başından bu yana birçok raketi toplanan Balaban, pankartına yapılan bu saldırı karşısında şunları söyledi:

“Kendi mülkümüzde bulunan reklam panolarımız dahi ellerinde telsiz olan bir ekip tarafından sökülmüştür. Kaybetme korkusu artık iyice ayyuka çıkmış durumda.”

Kaynak: Haber Merkezi