Seçim çalışmaları sebebiyle Yunusemre’de ziyaretlerine devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, Akgediklilerin tapu ile ilgili problemlerini dinledi.

Balaban, Akgediklilerin köy tüzel kişiliğindeki tapularının, Büyükşehir Yasası ile Yunusemre Belediyesi’ne verilmesi neticesinde bir gecede evsiz kalan Akgediklilerin, Yunusemre’de Belediye Başkanı seçildiğinde tapularının geri verilmesi sözünü verdi.

Balaban’dan Akgediklilere Tapu Sözü (4)

“Lütfen Başkanımız olun”

Manisa | Mesir Festivali kapsamında trafiğe kapatılacak yollar Manisa | Mesir Festivali kapsamında trafiğe kapatılacak yollar

Yunusemre Belediyesi tarafından uğradıkları mağduriyeti dile getiren Akgedikli kadınlar,

“Bizimle dalga geçildi. Oturduğumuz evler karşılığında dağ başından arsalar verildi. Evi bile yapmadılar. Siz, yapın diyorlar. Lütfen başkanımız olun ve bizi, Çerçi'den kurtarın” diye isyan etti.

Balaban’dan Akgediklilere Tapu Sözü (3)

“Akgedik’e gereken değeri vereceğiz”

Manisa Yunusemre İlçesi Akgedik Mahallesinde yaşanan bu sıkıntıları daha öncede ulusal basında dile getirdiğini vurgulayan Balaban,

“Akgedik köyünün 100 yıldan fazla oturan insanları var. Ne yazık ki hisseli tapu olmadığı, parseller yapılmadığı için sadece tapu devletin üzerinde görüldüğü için bu insanları oradan atmak istiyorlar. Hazine arazisinde oturuyor olarak görüyorlar. Bunun nedeni nedir biliyor musunuz? Yanlış uygulanan Büyükşehir Yasası. Büyükşehir Yasası ile köylerin ortak malları, belediyelere geçti. Belediyeler de onları sattı ve peşkeş çekti. Şimdi buradaki kardeşlerime şu sözü veriyorum; biz, Yunusemre'de iktidara geldik, ilk el atacağımız konulardan biri de sizin evini barkınızı korumak. Size o hakkınızı iade etmek. Dağ başında, kadastro yol geçmeyen yerde arsa veriyorlar. Arsada da hissesi var. Bu tam bir dram. Biz bu dramların hepsini teker teker ortadan kaldıracağız. Akgedik'e gereken değeri vereceğiz. Size söz veriyorum” diye konuştu.

Balaban’dan Akgediklilere Tapu Sözü (2)

“Altı oka verilen her oy, kendinize olan saygınızdır”

Balaban, Akgediklilerin tapu hakkında yaşadıkları sorunlarla ilgili yapmış olduğu konuşmada, Üçpınar Mahallesi'ndeki farklı bir probleme de değinerek,

“Az önce Üçpınar'dan geliyoruz. Bin dönümlük yeri satmışlar. Bugünün parası ile 1 milyarın üstünde bir para. Fakat Üçpınar'a 1 milyonluk yatırım yapmamışlar. Bunların çözümü Semih Balaban demiyorum, biziz diyorum. Tek adam değil yani. Oy pulusunda altı oka vereceğiniz her oy, sizin kendinize saygınızdır. Sizin kendinizi, iktidara getirmenizdir” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi