Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Akhisar ilçesine gitti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Bakırlıoğlu,  MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yönelik zehir zemberek ifadeler kullandı.

 “Türkiye’de en pahalı suyu kim kullanıyor?”

Akhisarlı vatandaşlara, Cengiz Ergün’e hiç denk geldiniz mi? diye soran Bakırlıoğlu,

“Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceksiniz, orada da iki tane aday var. Bir tanesi Ferdi Zeyrek. Şu anda Türkiye’de en pahalı suyu Manisalılar kullanıyor. Ferdi Zeyrek diyor ki ben Manisa’yı bu ayıptan kurtaracağım. İlk iki ton su, insanlık hakkıdır. İlk iki ton su 1 TL olacak. Yani seçildikten hemen sonra herkesin faturasında 75-80 lira bir anda indirim olacak. Ben suyu indireceğim diyen bir Ferdi Zeyrek var. Altyapıyı yapacağım, ulaşımı kolaylaştıracağım diyen bir Ferdi Zeyrek var.Beri tarafta kim var? Beri tarafta da yıllardır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Cengiz Ergün var. Gören var mı aranızda? Hiç mi yok? Valla her gittiğim yerde soruyorum daha Cengiz Ergün’e denk gelen birine denk gelmedim. Anca işte afişlerde görüyoruz. Seçimden seçime İzmir’den bir köyden Manisa’ya gelirse, seçimden seçime böyle görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Biz yolsuzluk yapamayız”

Manisalıların kanayan yarası olan su fiyatlarına ilişkinde açıklama yapan Bakırlıoğlu,

“Şimdi bir tanesi diyor ki, ben suyun fiyatını indireceğim. Kim diyor? Ferdi Zeyrek. Cengiz Ergün ne diyor biliyor musunuz? 10 yıldır Belediye Başkanlığı yapmış, Manisa’ya en pahalı suyu içiren adam diyor ki, “Atma Ferdi din kardeşiyiz, yapamazsın.” diyor. Yani diyor ki, eğer siz bana oy verirseniz yanılıp da oy verirseniz şayet, “kardeşim siz Türkiye’nin en pahalı suyunu içmeye devam edeceksiniz.” diyor. Bir tarafta “ben yapacağım” diyen Ferdi var. Öbür tarafta yapamazsın diyen “almadan vermek Allah’a mahsustur” diyen bir Cengiz Ergün var. Peki, sizin kararınız ne olur? Tabii ki Ferdi Zeyrek olacak, öyle olması lazım. Şimdi evet bizim yapamayacağımız şeyler var. Yolsuzluk yapamayız, mesela biz hırsızlık yapamayız, mesela biz insanların işiyle aşıyla oynayamayız. Belediye çalışanlarını Soma’dakini Selendi’ye, Selendi’dekini Soma’ya gönderip de mobing yapamayız. Böyle vicdansızlık yapamayız. İmarda imar oyunlarıyla kendi arsalarımıza yaptığımız oyunlarla 300 tane fazla daire çıkartamayız. Yapmayız biz bunları. Biz bunları yapmayız. Bizim karakterimiz, böyle bir şey yok” şeklinde konuştu.

Simit Denetimi | 11 işletme denetlendi Simit Denetimi | 11 işletme denetlendi

“Gerçek Belediyecilik yapıyoruz”

CHP’li belediyelerin çok iyi hizmet yaptığını vurgulayan Bakırlıoğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bizim yapacağımız şey şu, bir şeyi iyi yapıyoruz ama bakın onu söyleyeyim, bir şeyi çok iyi yapıyoruz. Biz Belediyeciliği çok iyi yapıyoruz kardeşim. İşte bütün Akhisar şahit buna biz Belediyeciliği çok iyi yapıyoruz. Birde yeşil arabaları var, görmüşsünüzdür Akhisar’da yeşil yeşil dolaşıyor. Gerçek Belediyecilik diyor. Gördünüz mü onu? Yahu arkadaşlar Akhisar zaten 5 yıldır gerçek Belediyeciliği Besim Başkan’la beraber yaşıyor, görüyor, biliyor.”

Kaynak: Haber Merkezi