810 milyon liralık yatırım bedeline sahip Kelebek Barajı Sulaması sayesinde 24 bin dekar tarım arazisi modern sulama sistemleriyle buluşturulacak. Projenin, suyun daha verimli kullanılmasıyla birlikte tarımsal üretimde kalite ve verimi artırması hedefleniyor.

Bakan Yumaklı’dan Manisa’ya ve Gediz Ovası'na Müjde!

Yatırımın yalnızca tarımsal üretime değil, istihdama da önemli katkı sağlayacağı belirtildi. Proje kapsamında 2 bin 163 kişiye istihdam imkânı oluşturulurken, ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 245 milyon liralık katkı sunulması öngörülüyor.

Bakan Yumaklı’dan Manisa’ya ve Gediz Ovası'na Müjde!

Manisa, Gülşah Durbay’ı dualarla anacak
Manisa, Gülşah Durbay’ı dualarla anacak
İçeriği Görüntüle

Bakan Yumaklı, Kelebek Barajı Sulaması’nın Manisa ve Gediz Ovası için hayırlı olmasını dileyerek, tarımsal kalkınmayı destekleyen projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Bakan Yumaklı’dan Manisa’ya ve Gediz Ovası'na Müjde!Bakan Yumaklı’dan Manisa’ya ve Gediz Ovası'na Müjde!Bakan Yumaklı’dan Manisa’ya ve Gediz Ovası'na Müjde!

Kaynak: HABER MERKEZİ